måndag 27 augusti 2018

Tango i tabernaklet av Karin Brunk Holmqvist

Jag blev så glad när jag såg att Brunk Holmqvist gett ut en ny bok. Jag har alltid tyckt att hennes böcker är så trevliga och underhållande. Så även denna gång.

Den före detta svärdslukarassistenten Kerttu har lämnat sitt tivoliliv bakom sig och flyttat till lugna Brösarp på Österlen. För att inte bli rastlös bestämmer hon sig för att rusta upp uthuset och ordna tangokurser. Uthuset får fina rosa fönster och ett piano och i renoveringen gör Kerttu ett dyrbart fynd.
Tangokursen blir genast en stor succé med en brokig skara återkommande gäster. Men även om Kerttu fått liv omkring sig är hon inte helt nöjd. Kanske skulle hon kunna bli kyrkovaktmästare? Hon vet att den nuvarande vaktmästaren börjar bli till åren och ser sin chans till ny stimulans.
Allt hade varit frid och fröjd om det inte vore för det där med kyrkorådets snokande ordförande Johanna och den försvunna kollekten. De tror väl inte att det är Kerttu som har tagit pengarna?
KARIN BRUNK HOLMQVIST, född 1944 i Simrishamn, har sedan den skönlitterära debuten med  Potensgivarna 1997 skrivit tretton böcker. Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över en miljon exemplar och legat stadigt bland Sveriges mest utlånade. Förutom författaryrket har Brunk Holmqvist även varit verksam som socionom, trollkarl, mannekäng, politiker och revyprimadonna.


Karin Brunk Holmqvist
Tango i tabernaklet
Bokfabriken
recensionsexemplar
ISBN: 9789176299692
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Hon verkar ha många strängar på sin lyra, Karin :-) Det jag först la märke till på boken var dom fina, prickiga skorna :-D

  Ha en braig start på veckan!

  SvaraRadera
 2. gillar både tango och Holmqvist, så ramlar jag på denna så...

  SvaraRadera
 3. Den verkar småtrevlig så den gör jag en notering om.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Gillar hennes böcker med.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.