söndag 26 augusti 2018

Söndagens smakbit, v. 34


Jag har inte hunnit alls särskilt långt i min fysiska bok som jag påbörjade för några dagar sedan. Det är olikt mig, men just nu plöjer jag mest ljudböcker. De läser jag i rasande fart, men så fort jag har en tid över att sitta ner ägnar jag mig åt att skriva på mitt nya manus, korrigera det sista på mitt barnmanus som ska skickas tillbaka till förlag för sättning och åt att planera lektioner. Det här är nytt för mig, att jobba med ferietjänst och redan två veckor in i terminen inser jag att det innebär så mycket mer jobb. Inte ens sjuk kan man vara som lärare. Men så har vi loven och då kan jag skriva mina böcker.

Just nu läser jag Hemlängtan, en bok som jag läste i min ungdom och verkligen älskade. Jag blev så glad när jag hittade ett begagnat exemplar att köpa, för boken finns varken i bokhandeln eller på mitt bibliotek att låna. Det är en riktig skatt, men den verkar ha kommit i skym undan för författarens Godnatt mister Tom.

En doft av cigarettrök kom emot henne över bron. Hon vände sig om och såg att det var hennes mamma som kom gående. Hennes händer var fulla av olja. Rusty kastade ett öga på hennes cigarett. Hon kunde inte minnas att hennes mamma rökte.
Peggy lutade sig mot räcket bredvid henne och tittade ut över floden. Hon skulle just fråga sin dotter vad hon tyckte om staden när hon fick syn på roddbåtarna. De påminde henne om en gång när Harvey och hon varit ute och rott, med fiskelinan sakta släpande efter båten. Han älskade floden Dart.
Plötsligt ruskade vinden träden på flodstranden och himlen blev mörkare.
"Det är bäst att vi ger oss i väg", sa hon hest. "De andra väntar på oss."

s. 20 ur Hemlängtan av Michelle Magorian

Fler smakbitar hittar du här

Trevlig söndag!

18 kommentarer:

 1. Vad kul att du hittade en sån skatt till bok att köpa :-)

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte väl att jag kände igen författarnamnet. Godnatt mister Tom har jag ju hört mycket om.

  SvaraRadera
 3. Jag tror den finns oläst i min bokhylla. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Tack för den smakbiten och ha en fin söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Just nu är jag mellan två böcker och funderar på vilken jag ska ta mig an...

  Kram och god söndag!

  SvaraRadera
 6. Magorian har jag nog aldrig läst något av, tack för smakebiten! Vad härligt att hitta en gammal favorit igen!

  SvaraRadera
 7. Har inte bekantat mig med den författaren men nu väcktes min nyfikenhet. Boken sätts upp på min läs-lust-lista. ☺️

  SvaraRadera
 8. Dette er en ukjent bok for meg, takk for smakebiten :)

  SvaraRadera
 9. Jag har läst den där boken hur många gånger som helst när jag växte upp. Älskade såklart Godnatt Mr Tom också men den här och En liten kärlekssång har jag nog läst flest gånger. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Godnatt, Mr Tom känner jag väl till, men inte Hemlängtan. den finns dock i ett ynka ex på närmsta bibliotek. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Lykke til med bokskriving og ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten. Känner inte till just den här boken, men väl känslan när man hittar en bok man en gång tyckte mycket om.

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten! Kände inte till den boken.

  SvaraRadera
 14. Känner till författaren, men inte den här titeln. Kul när en hittar böcker som en gillat. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 15. Roligt att återuppleva sådana omtyckta böcker. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 16. Så roligt att hitta en älsklingsbok! Tack för smakbit

  SvaraRadera
 17. Okänd bok för mig, men vad roligt att du fick tag på den!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.