söndag 19 augusti 2018

Söndagens smakbit v. 33


Då har jag arbetat en hel vecka efter föräldraledigheten. Smack bara, in i ekorrhjulet. Helgen kom som en räddande ängel. Jag hade gärna ägnat ledigheten åt att skriva på mitt bokmanus, men min arbetsgivares leasingavtal med dataföretaget har gått ut. Det innebär att jag har tvingats lämna ifrån mig min Mac och istället erhållit en dator med ungefär noll prestanda. Den jag har hemma är ännu segare och verkligen inte anpassad till en författare. Nu lutar jag åt att köpa en egen Mac, en begagnad ... erfarenheter på det?

Så till söndagens smakbit. Eftersom jag inte har kunnat skriva direkt, har jag läst desto mer. Och det är inte fy skam det heller även om jag gärna hade velat hålla liv i kreativiteten nu när jag äntligen fick lite tid.


När Kerttu kom hem ringde hon sin mor. Inkeri var pigg och glad som alltid, och Kerttu lovade att hon snart skulle hälsa på. När hon berättade om danskursen skrattade modern sitt hesa skratt så högt att Kerttu fick hålla telefonluren en bit från örat. 
"Du kan då hitta på, tösen min. Jag önskar att jag kunde vara med." Kerttu lovade att hon skulle berätta allt när hon kom hem. Hennes far var tydligen mest ute i skogen, och det är lugnast så, menade Inkeri. Som alltid när hon talat med sin mor fick Kertti sätta sig en stund efteråt och fundera. Tänka tillbaka och minnas allt som varit. Både gott och ont. Mest gott förstås.
Senaste städade hon i Tabernaklet och satte in färska blommor på bordet. Hon tog fram bullarna som hon skulle bjuda på till kaffet och kände sig förväntansfull. På soffbordet la hon fram block, penna och anmälningslistan som hon plockat ner i affären. Lisa och Lisbeth kände hon väl. Hedvig stötte hon på i affären ibland och hon verkade också trevlig. Ella och Sven Nilsson, och Bojan och Klas Palm kände hon inte, men visste vem de var. Judit arbetade på Brinkehem och verkade vara en rekorderlig kvinna. Det var egentligen bara den där Bo Nilsson som hon inte visste vem han var.

s. 149 ur Tango i Tabernaklet av Karin Brunk Holmqvist
läs mer om boken här eller här

För fler smakbitar, kika här

12 kommentarer:

 1. kanske skulle en läsa denna, tack för trevlig smakbit.

  SvaraRadera
 2. Har läst en av hennes böcker (Kaffe med musik), men det var inte riktigt min grej. Även om den var underhållande :)

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten - det var en bok jag inte kände till. Tyvärr har jag noll erfarenhet av Mac ;-)

  SvaraRadera
 4. Så synd att du står utan en dator som du gillar. Hoppas du hittar en bra bättre begagnad nu.
  Tack för smakbiten och ha en fin söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Älskar verkligen titeln på boken, så härlig. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. Känner inte till den boken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Brunk-Holmqvist har jag läst några böcker av, de brukar vara lättsamma och underhållande. Har tyvärr ingen erfarenhet av Mac, hoppas att det löser sig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Har jag står på vänt i hyllan. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. jag gillar Mac, men har inga erfarenheter av att köpa begagnad. Brunk - Holmqvist är en rejäl och trevlig kvinna, men jag är inte så förtjust i hennes böcker. Tango i Tabernaklet kände jag inte ens till. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten, jag har inte läst något av henne. Jag har inte heller någon erfarenhet av Mac, tyvärr. Men jag lutar åt att det blir en sådan nästa gång jag byter dator. Hoppas det ordnar sig för dig.

  SvaraRadera
 11. Inte min gebit, men hennes böcker är visst mycket populära. tack för smakbit

  SvaraRadera
 12. Fy vad jobbigt med en seg dator! Hoppas det ordnar sig. Jag har inga som helst tips att komma med när det kommer till den typen av tekniska prylar, det är nån annan här hemma som sköter den biten. Och lika bra är ju det :-D

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.