söndag 5 augusti 2018

Söndagens smakbit v 31
Jag har lagt vantarna på en riktigt bra bok, Cirkusflickan. Tur för mig, för jag har lämnat mina två bokmanus till respektive korrekturläsare och det blir lite (väldigt) tomt när jag inte är mitt uppe och skriver på en berättelse. Jag har börjat lite smått med synopsisen till några bokidéer jag har, men har inte riktigt försjunkit i någon av dem än. Då är det skönt att ha en bok att läsa, en som fängslar.

Hans ansikte mörknar. "Jag ville bli konstnär. Jag brukade måla uppe på loftet i vår lada, du vet var. Minmin far upptäckte vad jag höll på med och förstörde mina tavlor, förbjöd mig att måla mer. Jag bad honom att åtminstone låta mig bli teckningslärare, men han vägrade lyssna." Luc blinkar snabbt när han återupplever minnet. Han fortsätter: "Jag målade i smyg tills han kom på mig." Luc höll upp höger hand med det förvridna pekfingret. "Han såg till att jag aldrig skulle kunna bli en riktig konstnär."

s. 248 ur Cirkusflickan av Pam Jenoff
Läs mer om boken här eller här.

Läs fler smakbitar här.

14 kommentarer:

 1. Den här kommer jag att läsa under året, fast på engelska. Ingår i en utmaning som jag håller på med :-)

  SvaraRadera
 2. Den här är jag lite nyfiken på.

  SvaraRadera
 3. Så fint å få tips om bøker jeg ikke har lest, takk :)

  SvaraRadera
 4. Ja kanske det!?! Vad du verkar välorganiserad i ditt skrivande. Beundransvärt!

  SvaraRadera
 5. Den här boken tror jag inte att jag har hört om tidigare. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Den här boken hade jag inte hört talas om tidigare. Men blev allt lite nyfiken på den. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Har hört talas om denna och tänkt läsa den, så tack för smakbiten

  SvaraRadera
 8. Jag läste lite mer om den och den verkar intressant!

  SvaraRadera
 9. okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för den smakbiten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten! Den boken kände jag alls inte till. Toppen med böcker med fängslande handling.

  SvaraRadera
 12. Spännande med dina böcker! :-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.