onsdag 15 augusti 2018

Omgiven av idioter av Thomas ErikssonÅh, sån här litteratur går jag igång på. Trots allt är psykologi ett av mina favoritämnen och sociala experiment och mänskligt beteende är alltid roligt. Det är väldigt intressant och träffsäkert och jag läste med stor behållning. Intervjuerna i slutet av boken känns dock lite uppstyltade, som om de inte är riktigt på riktigt?!

En bok som ska läsas, inte lyssnas till. Då går många av bilderna och diagrammen förlorade. Jag har gjort både och. Det krävs liksom att kunna bläddra lite fram och tillbaka, läsa lite här och lite där. Och som sagt, framförallt kunna se diagrammen.

Det är intressant att ta reda på hur människor i omgivningen fungerar och inte minst hur jag själv fungerar. På ett sätt gör det mig trygg. Jag kan numer sitta där på mötet och tänka, jaja jag är ju blå. Jag väntar lite till, sen pratar jag. Då blir det faktiskt riktigt kul och min personlighet blir inte tråkig alls. På samma sätt kan jag sitta och tänka om människor som konverserar att, jaja, prata du, men jag är inte intresserad, även om jag förstår varför du har behovet av att prata oväsentligheter (om det nu är det det handlar om förstås. Ibland anser jag faktiskt att andra människor säger riktigt kloka saker).


Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Med vetenskapliga grund och genom vardagens möten ger den dig konkreta hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen: dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: Vad gör jag åt det?

Thomas Eriksson
Omgiven av idioter: firman förstår dem som inte går att förstå
Månpocket
recensionsoxemplar
ISBN: 9789175038407
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Såg någon gång på godmorgon tv:n om att man är olika färger.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Jag har sett att den boken ligger högt på listan över populära e-böcker på biblioteket.se, men inte alls känt nån längtan efter att läsa den. Så den får vara för min del :-)

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 3. Alltså, jag är så nyfiken på denna. Och även hans kommande! Jag har bara hört lite om dem men de verkar klockrena.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.