onsdag 29 augusti 2018

Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt av Katarina BivaldEfter Läsarna i Broken wheel rekommenderar var jag sugen på att läsa fler böcker av Bivald. Valet föll på Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt. Till en början hade jag svårt att komma in i handlingen. Inte så att jag inte hängde med, det gjorde jag. Det var bara det att jag saknade värmen från Broken Wheel. Men den kom smygande, värmen och tillslut tyckte jag mycket om den. Den får en stark trea. En stark. Jag tyckte inte om att några av karaktärerna röker. Alltså varför? Speciellt efter att en av dem får ett jobbigt besked. Det stör mig lite och varje gång någon tänder en cigarett blir jag så irriterad att läsningen störs. Ja, så till den milda grad. Men det är jag, med min moralpinne.

Alla ni som älskade Läsarna i Broken Wheel rekommenderar – nu är Katarina Bivaldtillbaka! Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt är en varm och humoristisk feelgoodroman om drömmar, vänskap och kärlek.

Sommaren då Anette Grankvist fyllde arton lovade hon sig själv tre saker som hon skulle göra i livet: köra motorcykel, köpa ett hus och klara sig själv. Så här nitton år senare har hon i alla fall klarat sig själv. Hon har inte varit på en riktig dejt på den här sidan millennieskiftet. Hon bor kvar i hyresrätten i Skogahammar. Hon jobbar på Mat-Extra, där blip-blip-ljudet från kassan långsamt driver henne till vansinne. Och hon har inte ens körkort för bil, ännu mindre motorcykel. Allt det här var helt rimligt så länge hennes dotter bodde hemma. Men när Emma flyttar till en annan stad upptäcker Anette att det är en sak att vara ensamstående mamma med ett barn, och en helt annan att vara det utan ett. Hon hade ingen aning om att livet bestod av så mycket tid.

Därför verkar det som en bra idé att börja ta motorcykellektioner, ge sig in i ett omöjligt projekt, lära känna sin egen mamma mitt under pågående senildemens, och kasta sig ut i en galen förälskelse. Men det visar sig snart att det här med frihet och äventyr är betydligt mer komplicerat än Anette tänkt sig.Katarina Bivald
Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt
via Storytel
ISBN: 9789175035246
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. Hahaha, låter som en kul och bra bok.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Motorcykel är verkligen inget som lockar mig, livsfarligt ju! Det räcker gott och väl med en moppe. Speciellt om man råkar trimma den lite ;-)

  Ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
 3. Spontant känner jag att jag avstår denna bok. Låter inte som något för mig direkt...

  Kram

  SvaraRadera
 4. Läsarna i Broken wheel rekommenderar tyckte jag mycket om men har inte läst något annat av författaren ännu.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.