lördag 18 augusti 2018

Late bloomer av Emma Hamberg


Late bloomer är liten men naggande god. Jag tycker om Hambergs författarstil. Hon passar även som uppläsare för de egna verken. Men, boken kunde gott ha varit längre.

En humoristisk kortroman om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja.
Ulla har helt förlorat livslusten efter maken Ingemars plötsliga bortgång för två år sedan. Hon har tagit en saftig livförsäkring och planen är att avsluta sin tid på jorden med hjälp av kedjerökning inomhus, sockerbitar, fryst färdigmat med extra mycket E223 samt noll promenader i friska luften. Försäkringspengarna ska finansiera sonens nya kök, och efter döden kanske hon får umgås med Ingemar igen. Något måste Ulla dock roa sig med innan döden tar henne och på en ingivelse köper hon en dyr fågelkikare på avbetalning. 
Långsamt börjar nyfikenheten spira när kikaren ger Ulla insyn i våningen tvärs över gatan. Åtta fönster på rad med tunga sammetsgardiner, kristallkronor, en man som serverar konjak i kristallglas alla tider på dygnet, en kvinna med skäggstubb, en annan med alldeles för liten korsett och idel märkliga figurer som avlöser varandra… Vad är det för verksamhet som försiggår? Det dröjer inte länge innan Ulla motvilligt dras in i Carl Sparre Af Lundbys extravaganta stipendieverksamhet för människor som behöver vara sig själva.
Emma Hamberg har skrivit en ömsint vardagssaga om ett kvinnoliv som hade kunnat vara förspillt om inte existensens mest fantastiska och oväntade vändning kommit med en andra chans. Samt en massa rosor.

Emma Hamberg
Late bloomer
via Storytel
ISBN: 9789188704498
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Låter som en mysig och annorlunda bok. Synd bara när böcker som man gillar är för korta... :-)

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Jag brukar gilla hennes böcker så den ska jag kolla upp.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.