måndag 6 augusti 2018

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald


Läsarna i Broken Wheel rekommenderar har stått på vänt så länge i min hylla utan att jag egentligen kan förklara varför jag inte har plockat upp boken tidigare. Med tanke på temat borde jag ha kastat mig över den. Berättelsen är en varm och härlig feelgood där böcker och läsning är det som för människorna samman. Jag kan känna igen mig i huvudpersonen Sara. Liksom min namne bär jag alltid med mig en bok och föredrar många gånger läsning framför att umgås med människor. En riktig smällkaramell som gör genren stor rättvisa.

Anna Maria Käll som berättarröst gör ett superbt jobb.

Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död.

Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Men där finns förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner – inte bara mr Darcy och Bridget Jones – och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.

Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och varken Sara eller invånarna vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes tvåmånadersvisum är på väg att gå ut får hennes nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé …

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är en romantisk och humoristisk feel good-roman om vänskapens kraft, kärleken till böcker och om att hitta sin plats i tillvaron.Katarina Bivald
Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
via Storytel
ISBN: 9789175032788
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Låter verkligen som lättläst feelgood som ju är så välbehövligt ibland!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Den ska jag se om jag kan få tag på! Låter som en riktig pärla :D

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. denna har jag i bokhyllan, tack för påminnelsen!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.