lördag 4 augusti 2018

Himlen kallar av Louise EhdeHimlen kallar är en varm, humoristisk och hoppfull berättelse samtidigt som den är smått spretig. Det gör att jag inte riktigt kommer in i handlingen och huvudpersonen kommer mig aldrig riktigt nära. Jag hade gärna velat känna sorgen och skräcken, beslutsamheten, lättnaden och glädjen mer intensivt.

Anders Strömblad är en ung tillbakadragen revisor som lever ett vanligt och inrutat liv i Stockholm, utan några större krav på tillvaron. När han får beskedet att han har en dödlig cancerform, och en begränsad tid att leva, tar han det vågade beslutet att ge sig ut på en världsomspännande resa, i stället för att påbörja omedelbar behandling. 
Resan tar han honom till avlägsna delar av världen, där många intressanta och sällsamma möten påverkar honom både fysiskt och känslomässigt. Flera gånger under resans gång ställs han öga mot öga med döden, vilket tvingar honom att rannsaka sig själv och sitt liv. 
Inget går som Anders har tänkt sig. Inte ens döden håller vad den lovat, och livet tar en högst oväntad riktning.


Louise Ehde
Himlen kallar
Vistro förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789188769183
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Den låter i och för sig bra men tydligen besitter inte författaren förmågan att skildra känslorna fullt ut. Lite synd...

    kram

    SvaraRadera
  2. Lät bra i teorin, men ser på ditt betyg att det i praktiken inte blev så lyckat...

    Ha en härlig söndag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.