onsdag 1 augusti 2018

En sommar i Brighton av Lucy Diamond


Efter Strandcaféet läser jag nu En sommar i Brighton som jag nästan tycker ännu lite bättre om. Den personifierar feelgood-genren bra. Huvudkaraktärerna har alla sina problem att ta sig förbi, de är lätta att tycka om, speciellt den äldre fransyskan Margot som verkar vara så härlig. Jordnära samtidigt som busig och spontan. Hyreshuset i Brighton blir det som länkar Diamonds vilsna och smått ensamma karaktärerna samman. Vi möter Georgie som flyttat hals över huvud till Brighton tillsammans med sin sambo som har fått ett nytt jobb. Här bor redan den trötta, lite missanpassade Rosa som drömmer om ett helt annat liv, iallafall ett helt annat yrkesliv än det slavlika hon nu är fast i. Tillsist träffar vi Charlotte, som jag till en början hade svårt att hålla isär från Rosa. Faktiskt så länge att jag ett tag inte ens insåg att det fanns ett Rosa och ett Charlotte. Men jag skyller det på att jag lyssnade till boken. Ibland missar jag något subtil när jag inte ser de skrivna orden.

I ett elegant hus nära Brightons strand bor tre hyres- gäster som har mer gemensamt med varandra än vad de vet om... 
Rosa har börjat om sitt liv och arbetar numera med det hon älskar mest av allt: mat. Med en stroppig tonåring får henne snart att tvivla på sina livsval. Georgie har följt med sin pojkvän till Brighton, och är fast besluten att lyckas som journalist. Staden välkomnar till en början Georgia med öppna armar, men det dröjer inte lång tid innan hon hamnar i trubbel. Charlotte kämpar med att komma över en stor sorg, och vill helst av allt bara gömma sig i sin lägenhet. Men Margot, den tjusiga damen som bor på husets högsta våning, har andra planer för Charlotte. 
Samtidigt som dessa tre kvinnor lär känna varandra påbörjas ett helt nytt kapitel i deras liv ...
Lucy Diamond är en av Englands mest populära feelgood-författare, och hennes senaste roman En sommar i Brighton är full av humor, hopp och vänskap.

Lucy Diamond
En sommar i Brighton
Printz Publishing
via Storytel
ISBN: 9789177710585
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. Den har jag läst precis och tyckte det var en bra bok. Ett säkert kort helt enkelt.

  Kram och tack för ditt grattis!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar Lucy Diamond och det här känns som en riktig Hanna-bok!

  SvaraRadera
 3. lite intresserad av denna, har gjort visit i Brighton

  SvaraRadera
 4. Alltså... När jag summerar så får jag det till FYRA kvinnor? Men hursomhelst så låter det som en bok som jag skulle gilla :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.