onsdag 22 augusti 2018

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman


Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt är en så fantastiskt insiktsfull och stark bok som på djupet beskriver livet. Bitvis känner jag så igen mig och det känns så glädjande att återigen läsa en bok där huvudpersonen sticker ut från normen med en sådan självklarhet på samma gång som vilsenhet. Normalt, normalitet, personlighet. Att våga, vilja och inte kunna vara annat än sig själv fast man inte smälter in. Det ger mig styrka att läsa om. Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt är en skicklig feelgood med tuggmotstånd som verkligen ger styrka åt genren.

Jag har alltid satt en stolthet i att klara mig själv.
Jag är en ensam överlevare - jag är Eleanor Oliphant. Jag behöver ingen annan, det finns inget stort tomrum i mitt liv, ingen pusselbit som fattas. Jag är en självständig enhet. Det är åtminstone vad jag alltid har intalat mig.


Eleanor Oliphant har gjort det enkelt för sig. Hon klär sig i likadana kläder varje dag, äter samma mat till lunch och veckoslutet firar hon med fryst pizza och två flaskor vodka.
Eleanor Oliphant mår bra, alldeles utmärkt faktiskt. Inget saknas i hennes inrutade och välplanerade liv.
Förutom ibland precis allt... Men så möter hon it-killen Raymond och allting förändras.
Tillsammans räddar de en äldre man, Sammy, som fallit ihop på gatan, och Eleanor upplever en värme och gemenskap hon inte trodde fanns. Hon inser att hon har varit en fena på att överleva men inte har en aning om hur man lever.


Gail Honeyman
Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt
Lind Co
via Storytel
ISBN: 9789174619096
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. tack för intressant tips, ska kolla på biblioteket.

  SvaraRadera
 2. Ja, den lät också bra.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Låter som en bok för mig :-)

  Hoppas du får en finfin lill-lördag!

  SvaraRadera
 4. Det låter som en bok för mig med så jag får kolla om den finns på bibblan.

  Kram och tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Hör bara bra saker om den här, kanske måste testa den :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.