onsdag 8 augusti 2018

Du är väl min vän, Ayda? av Jeanette Jonasson
En viktig bok om nätmobbning och att våga säga ifrån. En mycket läsvärd bok för åldrarna 9-12 år och som undervisningsmaterial i skolan.


Du är väl min vän, Ayda? frågade Leila. Men Ayda kände sig osäker. Skulle en vän verkligen vara som Leila?Ayda blir vän med Leila som precis har bytt skola. Men det är en osäker vänskap. Leila vill bestämma allt och tvingar Ayda att bara vara med henne. Samtidigt sprider en okänd nätmobbare, jokerxx06, rykten om eleverna på skolan. Bara Ayda vet att det är Leila som är jokern . Men hon vågar inte berätta för någon. Då blir det ju Ayda som drabbas av näthatet nästa gång. Boken tar upp ämnen som nätmobbning, grupptryck, makt och vänskap.

Jeanette Jonasson
Du är väl min vän, Ayda?
Idus förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789175777429
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. En viktig bok för det där med vänskap är inte lätt, speciellt inte om den inte är på helt lika villkor. Nätet gör det hela dessutom svårare och alla föräldrar är inte så insatta!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter som en väldigt viktig bok. Mobbing i sig är fruktansvärt, att man nu dessutom kan gömma sig och vara anonym gör det ännu värre. Dessutom sprider det sig blixtersnabbt. Läskigt.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.