torsdag 19 juli 2018

Stormsystern av Lucinda Riley


Många har hyllat De sju systrarna, del 1. Så även jag. Många har dessutom höjt Stormsystern  del 2 till skyarna. Jag fortsätter dock att tycka bättre om ettan. Stormsystern är absolut bra och jag är nyfiken på de fortsatta delarna i serien. Men i mitt tycke är berättelse stundtals lite högtravande.

Den begåvade seglaren Ally D'Aplièse är mitt i förberedelserna inför ett av världens mest utmanande tävlingsrace när nyheten om hennes fars död når henne. Hon tar farväl av sitt livs kärlek, en man hennes familj inte vet existerar, och skyndar tillbaka till sitt barndomshem, ett förtrollande château där hon och hennes fem systrar - alla adopterade som nyfödda - växte upp. När systrarna samlats tilldelas de alla varsin ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sina ursprung. 

Efter en fruktansvärd olycka lämnar Ally haven. Den ledtråd hon fått av sin döde far leder henne till Norge, och omgiven av den majestätiska skönheten i ett okänt fädernesland upptäcker Ally en etthundra år gammal historia om Anna Landvik, en begåvad sångerska med en överraskande koppling till kompositören Edvard Grieg. Men ju mer Ally lär sig om Anna, ju mer börjar hon ifrågasätta vem hennes adoptivfar, Pa Salt, egentligen var - och varför hennes sjunde syster saknas. 

Lucinda Rileys spännande berättelse för samman två starka kvinnor, åtskilda av ett decennium, och väver ihop deras liv i en oförglömlig roman om familj, kärlek och identitet. 


Lucinda Riley
Stormsystern
Bazar
recensionsexemplar
ISBN: 9789170285004
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

  1. Jag hämtade "Stormsystern" på bibblan i går men har inte hunnit börja läsa den än. Egentligen tyckte jag att det kändes avslutat efter första boken men jag förstår att det går att spinna vidare. Grattis till er i dag :D

    Kram

    SvaraRadera
  2. Dom där stormiga systrarna har jag inte läst om alls. Men den låter rätt intressant :-)

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.