söndag 8 juli 2018

Stenhuggarens dotter: släkten del 7 av Ewa KlingbergSerien Släkten fortsätter med Stenhuggarens dotter. Även den här gången fokuserar berättelsen på en tidstypisk och stark kvinna, flankerad med fler rikt målade karaktärer att komma nära.

Klingberg har skrivit en medryckande och intressant historisk roman.

Sissela Konradsdotter föds 1252 i smålandet Njudung. Hennes far är känd för sin magiska förmåga att förvandla stenar till konstverk. Hans berömmelse når ända till kungaborgen i Stockholm, och han får en inbjudan av kung Valdemar.

Dottern Sissela följer med till Stockholm och snart är hon en central del av kung Valdemars liv. Men maktstriderna och intrigerna på kungaborgen tvingar henne på flykt. Med sig får hon kungens frilloson Eskil och den ring som under århundraden burits av kvinnor i maktens närhet. En dag många år senare hinner verkligheten i kapp Sissela, och hennes hemligheter riskerar att avslöjas.
Ewa Klingberg
Stenhuggarens dotter
Historiska media
via Storytel
ISBN: 9789175791777
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Nu får du ju ännu mer tid över att läsa, jag menar, nu är ju Sveriges VM över ;-)

    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  2. Jag gillar att det är kvinnor i fokus. Får se om böckerna finns på vårt bibliotek. Har precis beställt Rileys men de är under inköp. Den första har jag dock läst.

    Kram och god söndag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.