söndag 22 juli 2018

Söndagens smakbit v 29

Jaha, så var det visst söndag igen. Idag har vi likt Musse på Kalle Ankas jul plockat ihop förtält och vagn och börjar smått rulla hemåt igen efter nästan två veckor på vift. Först Blekinge, sedan Skåne med diverse destinationer i detta vackra landskap. So long. Om inte förr ses vi i vart fall nästa år igen. Handboll på Åhus beach väntar såklart även då. Och besök hos släktingar. Känns lite bitterljuvt att lämna, som alltid. Den här gången känns det ännu mer ... Eftersom vi snart är i begrepp att flytta känns det mer som att mellanlanda än att på riktigt återvända hem. Drygt en månad kvar nu.Veckans smakprov kommer från en bok jag nyss påbörjat. Nu under resan har jag mest lyssnat mig till läsningen och inte fått så många tillfällen till fysiska böcker. Annars brukar det vara ungefär 50/50 fördelat. Och skriva då? Jo. Lite har jag hunnit skriva, mestadels i bilen, men nu riktigt kliar det i fingrarna efter mer skrivtid! Så visst, lite skönt ska det bli att komma hem.


"Nellie kniper ihop munnen och stampar på varje trappsteg hela väg upp till sitt rum. Det behövs så försvinnande lite nuförtiden för att stegen ska bli hårda. Jill sätter sig vid köksbordet och lutar hakan i händerna. Det är något som stör. Hon kan bara inte ta reda på vad det är. En sorts smygande oro långt ner i maggropen? Över vad? Mötet på jobbet? Den löjliga historien om Miriam? Känslan är ovan och hon gillar den inte. Hon smuttar på konjaken men den smakar inte detsamma utan sällskap. När hon häller ut den i vasken hör hon Nellies steg i trappan."

s. 23 ur Alltid din dotter av Caroline Säfstrand
Läs mer om boken här och här

För fler smakbitar, kika här.

13 kommentarer:

 1. Den har jag beställt på bibblan och förhoppningsvis kommer den snart!

  Kram och ha en bra söndag :D

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten - har läst en annan bok av henne. Ja, det brukar ju vara lite tudelat att ta sig hem igen efter en bra semester.

  SvaraRadera
 3. Har hört talas om den här boken, men jag har inte läst något av henne.

  SvaraRadera
 4. Vi skal også flytte. Men enda er det 2,5 måned til så vi har såvidt begynt med pakkingen. Det vil si at jeg har gitt bort 11 kasser med bøker. Så jeg startet stort :-) (Jeg har mange ganger 11 kasser igjen) :-)
  Ha en riktig fin sommersøndag!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten. Har sett boken på jobbet och bloggar men har inte läst något av författaren. Det kan kännas blandat när en ska hem efter lyckad semester. Jag jobbar igen men har mer semester att se fram mot snart.... ;)

  SvaraRadera
 6. Har inte läst något av den författaren. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Känner inte till författaren, ska kolla upp, tack för smakbit

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Inte läst något av Caroline Säfstrand.

  SvaraRadera
 9. Tack tack för denna smakbit.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 10. Svettigt att vara på vift i den här värmen!

  SvaraRadera
 11. Den känner jag inte alls till. Tack för tips.

  SvaraRadera
 12. ännu en okänd bok. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 13. Mysigt att campa, även om dom tiderna är över för min del nu :-) Vilken underbar bild också på stranden där!

  Spännande med flytten :-)

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.