söndag 1 juli 2018

Söndagens smakbit, v. 26Idag kommer söndagens smakbit ur en roman för unga vuxna. Åh, vad jag gillar att läsa/skriva böcker just för den ålderskategorin. Det är något med drivet, uppbyggnaden och alla känslor som ofta beskrivs så målande som fångar mig och griper tag. Det känns på något vis så äkta.

 Pappa hade suttit på jobbet när telefonen ringde och han hade svarat trots att det var olägligt för så gjorde han alltid med nummer han inte kände igen, det kunde ju vara något med ungarna. Han hade såklart blivit chockad över att höra Hedvig, min så kallade mor, i andra änden, och för att göra en pissig historia kort hade Hedvig berättat att hon var tillbaka i Sverige igen, efter en massa år utomlands. Hon hade köpt ett hus i skogen där hon tillbringat sömmarna som barn och undrade nu, ja det kanske kom lite hastigt, om jag hade lust att träffa henne?
Lite hastigt: ja.
Totalt världsfrånvänt: ja.
Till sist hade hon förklarat att täckningen var lite knasig där ute så det var enklast att kommunicera via sms om vi ville nå henne, varför vi nu skulle vilja det.
Vad fan trodde hon?
"Så", avslutade pappa. "Ja ... vad säger du?"
Jag såg på honom.
Hans ögon var bruna.
Mina blå.
"Att jag inte vill", svarade jag och darrade inte ens på rösten. 

s. 9-10 ur (M)ornitologen av Johanna Thydell
Läs mer om boken här eller här

För fler smakbitar, kika här

Nu är tanken att bebis ska få sova klart i mitt knä (samtidigt som jag varvar läsning med att skriva) innan jag, sedan han vaknat, tar tag i att piffa hemmet. Om bara några dagar har vi visning, så håll tummarna!

15 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten! Kände inte till den boken. Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 2. Ungdomsböcker brukar verkligen ha ett helt annat driv. Den typen av böcker brukar funka perfekt mot lässvacka :)

  SvaraRadera
 3. Känner inte till den boken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. Lykke til med visning!
  Det hørtes ut som en interessant bok.
  Ha en riktig fin sommersøndag!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Den boken måste jag läsa! Tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
 6. Hat sett boken men inte läst den. Tack för smakbiten. Håller med dig om att böcker för Unga vuxna ofta är otroligt trevliga att läsa.

  SvaraRadera
 7. Johanna Thydell känner jag igen, men inte boken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten! Böckerna för Unga vuxna upptäcktes först i och med bokbloggsstart, kunde nog ha missat den kategorin helt annars. :)

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. En bra ungdomsbok kan vara uppmuntrande att läsa. Men ibland blir jag irriterad på författarna som underskattar läsarna och "förenklar" för mycket (mest språkligt)

  SvaraRadera
 10. Tack för den.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 11. Jag gillar också att läsa ungdomsböcker, kanske jag är en omogen medelålders tant??

  SvaraRadera
 12. Jag gillar med ungdomsböcker, bättre driv som du säger och berättelserna är lika bra (om man hittar rätt).

  SvaraRadera
 13. Jag gillar Thydell. Tyckte den här boken var helt ok men jag hade nog ännu högre förväntningar. Min absoluta Thydell-favorit är ändå Det är en gris på dagis.

  SvaraRadera
 14. Håller tummarna stenhårt för visningen! :-)

  Ha en fin måndagskväll!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.