torsdag 12 juli 2018

Skuggornas tid; släkten del 9 av Agneta Arnesson Westerdahl


Skuggornas tid är så bra, en av de bästa i serien Släkten. Den där känslan när jag vaknar och funderar på vilka böcker jag höll på att läsa nu igen ... och inser att det är Skuggornas tid. Då blir jag lycklig! Det är så mycket enklare att stiga upp efter en god natts sömn när det väntar en riktigt bra bok. Boken är autentisk, spännande och trovärdig.

Nu är jag lite ledsen, för jag har sträckläst serien så långt det går. Midsommarbrud, den tionde delen, är ännu en utkommen.

I Agneta Arnesson Westerdahls fristående roman Skuggornas tid möter vi den högättade Elin år 1350. Sommaren står i full blom när hon återvänder till Lejsta gård. Hennes man och barn har som så många andra fallit offer för digerdöden, och dagarna präglas av sorg och hunger.

När Elins vägar korsas av den föräldralösa flickan Unni fylls gården med nytt liv och förrådet av mat växer. Men Unni, som är van att gå sin egen väg och bär på svåra minnen, har svårt att anpassa sig till ett liv nära rikets tron.

Nära ett decennium senare drar den andra pestvågen in över landet år 1359. Nya offer skördas och Unni som befinner sig i kloster får hjälp att ta sig över till Gotland dit Elin flyttat. Här är de båda sedan bosatta när Valdemar Atterdag år 1361 invaderar ön. Unni upplever slaget utanför Visby ringmur på nära håll, och hon kommer i kontakt med Valdemar, som visar sig vara en komplex natur.

Skuggornas tid är en stark berättelse om kärlek, vänskap och tillit, men också om svek, skuld och skam. Det är den nionde fristående delen i romanserien Släkten.Agneta Arnesson Westerdahl
Skuggornas tid
Historiska media
via Storytel
ISBN: 9789175454771
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. historiskt kan vara intressant, en tidsresa i sommarvärmen.

    SvaraRadera
  2. Böcker som man längtar efter att läsa vidare i, det är verkligen bra böcker :D

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.