lördag 21 juli 2018

Skillnaden mellan lingon och blåbär av Annah Ovesson


Den här boken är bara så wow, vilken debut! Jag fullkomligt älskar den. Den är inte bara ärlig, samtida och djup, härlig feelgood med tuggmotstånd. Fredde Granberg är även uppläsaren som gör ett klockrent jobb, perfekt för den här berättelsen som har ett sådant djup och värme.

Ska du bara läsa en bok i sommar, läs den här! (fast å andra sidan, varför ska du bara läsa en enda bok?)

Fabrikör Elof, bosatt i en liten by i Norrland, går och grubblar över sin bärindustri som inte längre går runt. En dag får han en snilleblixt: Han ska starta en flyktingförläggning i sina fabrikslokaler och ansöker om tillstånd från migrationsverket.
Trettioåriga Mia vill hjälpa hjälpa till och säger upp sig från sitt hopplöst trista jobb på Ica. Men snart inser hon att Elof har giriga baktankar - och inget blir sig längre likt i den lilla byn.
Skillnaden mellan lingon och blåbär är finstämd, varm och humoristisk feelgoodroman om drömmar, möten och oväntad kärlek.

ANNAH OVESSON är född 1985 i Bjurholm, där hon fortfarande bor med man och barn. Skillnaden mellan lingon och blåbär [2016] är hennes första roman.Annah Ovesson
Skillnaden mellan lingon och blåbär
Mima förlag
via Storytel
ISBN: 9789188681485
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Den är noterad men självklart blir det mer än en bok i sommar ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Kanske jag ska leta upp här hemma nu.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Det tipset tar jag till mig! :-)

  Ha en härlig söndag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.