fredag 13 juli 2018

Selma och pappa av Katja Tydén


Selma och pappa är en stark berättelse om ett svårt ämne. En bok som kan vara till både tröst och hjälp för familjer där någon älskad har blivit sjuk i cancer. På ett enkelt, vackert men övergripande sätt beskriver Tydén hur det känns för Selma när hennes pappa blir sjuk. En vacker och finstämd bok som, förutom hjälp och stöd för drabbade, kan fungera som ett avdramatiserande underlag för empati och förståelse.

Det finns bra dagar när pappa är som vanligt, eller till och med ännu bättre! När han kan hämta Selma och lillebror från skolan tidigt, och aldrig har bråttom eller är stressad. Men pappa är väldigt sjuk. Han har cancer och tar starka mediciner som gör att han blir så trött att han inte orkar jobba, knappt orkar vara pappa. Mamma har dessutom förvandlats till en drakmamma. Hon är arg jätteofta - och då blir ju Selma också arg! Tur att Selma tycker så mycket om att vara i skolan. Där finns Fia, hennes allra bästa kompis.

I en alldeles vanlig småbarnsfamilj förändras livet när pappan blir svårt sjuk. Men livet och vardagen fortsätter, inte minst för Selma. För i hennes sjuåriga liv finns det så mycket annat som pågår och som är viktigt skolan, bästa vännen och något så enkelt som längtan efter en lekstuga. Selma och pappa är första boken i en planerad serie.


Katja Tydén
Selma och pappa
B. Wahlström
ISBN: 9789132200649
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. En viktig bok om ett svårt ämne! För barn som drabbas av sjukdom inom familjen är det väldigt viktigt att vardagen pågår tror jag. Då kan skolan bli en oas, i alla fall har våra elever berättat så.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.