måndag 30 juli 2018

Sandor slash Ida av Sara Kadefors


Sandor slash Ida har några år på nacken. Det här är första boken för unga vuxna av Kadefors jag läser. Hennes böcker för vuxna har jag uppskattat mycket. I dem, liksom i Sandor slash Ida ryms trovärdiga personer och dialoger som skapar närvaro i berättelsen. Det känns som om jag är med där. Nu längtar jag efter att läsa en ny bok av författaren.

Utsedd till Sveriges bästa ungdomsbok 2001.
Hon är snygg och populär.
Han är en nobody.
Hon bor mitt i Stockholms city.
Han i en håla utanför Göteborg.
Hon sitter i timmar på kafé med sina polare,
Han ägnar all tid åt dansen.
Hon har tröttnat på sex,
Han är oskuld.
Hon kallas för bimbo,
Han för bögjävel.
Hon hatar sitt liv.
Han hatar sitt liv.
Hon heter Ida,
Han Sandor.
Sara Kadefors har tidigare arbetat som journalist bl.a. på Morgonpasset i radion. Idag skriver hon manus för TV-serier och film. Sandor slash Ida belönades med Augsutpriset som bästa svenska ungdomsbok 2001.


Sara Kadefors
Sandor slash Ida
Månpocket
Via Storytel
ISBN: 9789176438695
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. jag har nog denna i min bokhylla, biblioteksrensning.

  SvaraRadera
 2. Den boken tycker jag är väldigt bra och jag misstänker att den står sig lika väl i dag!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Har inte läst något av henne.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Hade ingen aning om att hon har skrivit ungdomsböcker också. Fast å andra sidan har jag väldigt dålig koll på den genren :-)

  Ha en härlig tisdag!

  SvaraRadera
 5. Den här gillade jag mycket när jag läste :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.