fredag 6 juli 2018

(M)ornitologen av Johanna Thydell


Jag älskar Thydells sätt att skriva och (M)ornitologen är ännu en bok av henne för unga vuxna som direkt slår huvudet på spiken gällande beskrivningen av alla känslor och igenkänningsfaktor.

(M)ornitologen är rapp, välskriven, spännande och helt enkelt bra.

Moa har det utmärkt, tack så mycket. Hon bor med sin pappa, pappas fru Susanne och sin älskade lillebror Lucas. Sedan finns vapendragaren och bästa vännen Otto. Livet leker, himlen är blå. Moas mamma Hedvig försvann visserligen utan ett spår när Moa var två år gammal, men det är inte direkt något Moa går och grubblar över. 
En dag berättar hennes pappa att Hedvig har hört av sig. Moas försvunna morsa vill hux flux träffa Moa, men aldrig i livet att hon tänker skutta in i en famn som försvann för fjorton år sedan. Det vore visserligen bra med en förklaring. Men Hedvig ska inte få inbilla sig att Moa vill ha något med henne att göra. Ett möte ska det bli, inget mer.

Johanna Thydell har tidigare skrivit tre ungdomsromaner: Augustvinnande I taket lyser stjärnornaDet fattas en tärning och Ursäkta att man vill bli lite älskad. 2012 utkom den prisbelönta bilderboken Det är en gris på dagis (bild: Charlotte Ramel). Tillsammans med Jenny Jägerfeld har hon podcasten Superältarna.


Johanna Thydell
(M)ornitologen
Alfabeta förlag
ISBN: 9789150120004
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Jag vet inte jag... Det där med att blod är tjockare än vatten är verkligen inte nåt att gå efter i alla lägen...

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.