torsdag 5 juli 2018

Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund


Med hälsning från Båstad är en sån där typisk bok som jag bara vill sträckläsa i ett huj samtidigt som jag inte alls vill att den ska ta slut. Ett ögonblick, så där en tredjedel in i boken, funderade jag faktist på att göra revolt mot bebisen och inte gå till sängs med honom. Istället ville jag sitta uppe hela natten och läsa. Nu blev det såklart inte så, men det betydde bara att jag kunde vakna upp till en riktigt bra roman. Den känslan!

Äntligen är det dags. Linda ska lämna sina konspirerande kollegor och flytta till London för att börja ett nytt jobb på ett av Europas största livsstilsmagasin. Hon har jobbat hårt för att nå hit och även hennes annars så svårimponerade mamma verkar nöjd. Men när jobberbjudandet dras tillbaka i sista stund står hon plötsligt utan jobb i både London och Stockholm. Linda drabbas av fullständig panik och berättar inte för någon vad som har hänt, utan fortsätter låtsas att hon ska flytta. Bara hennes pojkvän Frank och hennes bästa vän Helena får veta sanningen. Men vart ska hon ta vägen? Ett litet hörn av ett födelsedagskort visar räddningen. Hennes moster i Båstad! Visserligen en moster som hon inte känner och som hennes mamma brutit kontakten med tjugofem år tidigare, men vem kommer att hitta henne där? Planen är perfekt.

I Båstad står tennisveckorna för dörren och Linda dras med i festligheterna. Men ju mer hon lär känna sin moster och sina nyfunna vänner desto mer går det upp för henne att allt inte är riktigt lika härligt som det verkar. Varför bröts kontakten med mostern? Och varför ringer aldrig Frank?


Jenny Fagerlund
Med hälsning från Båstad
Norstedts förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789113083155
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. Den där lät bra. Förstår att det är något man inte vill sluta att läsa.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Lät som en braig bok :-)

  Ha en toppendag och läs nu inte ut den för fort! ;-)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Den boken är noterad :D

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du tycker om boken. Blir jätteglad :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.