söndag 1 juli 2018

Klassikerutmaning 6 månader

I januari i år startade Vargnatts bokhylla vad hon kallar för Klassikerutmaningen. Den går ut på att läsa en klassiker i månaden, inledningsvis under de första sex månaderna. När det blev maj/juni insåg jag att jag ångrade att jag inte hoppade på utmaningen. När så Vargnatt bestämde sig för att fortsätta med utmaningen året ut bestämde jag mig ... Nu är jag med!

Jag vet inte riktigt om jag utmanar mig själv dock. Snarare är det så att jag ser det här som en memory lane med stor nostalgi. Tre av de utvalda böckerna har jag inte läst, resten blir kära återseenden, och först var det nära att det hade blivit ännu fler, men jag besinnade mig och valde ut i alla fall tre som jag inte har läst. Men så får det vara. När jag valde ut mina sex klassiker var det med stor beslutsångest, och jag inser att jag nog kommer att fortsätta att läsa en klassiker lite då och då. En ny, eller en omläsning. Det finns många bra att läsa. Och sen finns det en hel del som "man bör ha läst" och som jag inte är det minsta sugen på. Så dem låter jag vara!

De jag har tänkt läsa är:

 1. Mrs Dalloway av Virginia Woolf (har inte läst tidigare)
 2. Den hemliga trädgården av Frances Hodgson-Burnett (omläsning)
 3. Godnatt mister Tom av Michelle Magorian (omläsning)
 4. Mordet på orientexpressen av Agatha Christie (har inte läst tidigare)
 5. Dödssynden (To kill a mockingbird) av Harper Lee (har inte läst tidigare)
 6. Barnen från Frostmofjället av Laura Fitinghoff (omläsning)

3 kommentarer:

 1. Jag hoppade på klassikerutmaningen i januari, men jag ligger lite efter. Har inte börjat med klassikern för juni än.

  SvaraRadera
 2. Nummer 4 och 6 har jag väl inte läst, men filmerna har jag sett. Minns inte mycket om jag ska vara ärlig :-)

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Mordet på orientexpressen är bra! :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.