lördag 7 juli 2018

Joel - supertaggad av Marie Bosson Rydell


Jag tycker mycket om den här SuperViktiga serien lättlästa, överskådliga och informativa böcker om en skolklass. Fler böcker i serien är Liam superhemligt och Jespers supersinnen.

Joel supertaggad belyser ADHD. Huvudpersonerna i var och en av böckerna är klasskamrater och figurerar som bifigurer i varandras böcker, vilket skapar en röd tråd av igenkänning. Just igenkänning och förståelse är också något de här böckerna står för. Viktig litteratur! De passar bra på hela låg- och mellanstadiet och jag skulle vilja påstå att de är perfekta högläsningsböcker för vidare diskussion.

En sak som jag dock reagerar på är avsaknaden av tjejer, just i och med att vi pratar igenkänning. Var är tjejerna? Nästa bok i serien vill jag ska ha en tjej i huvudrollen.

Joel blir ofta supertaggad. Då har han svårt att hejda sig och ibland blir det fel. Det kan bli bråk med de andra i klassen och med lärare. Joel kan inte hjälpa det, han vill inte bråka, det bara blir så. 
Hans gympalärare säger att han måste hitta "sin grej". Joel funderar på vad det kan vara ... 

Joel har precis som många andra killar och tjejer, fått en speciell kraft. En superkraft. 
Man måste lära sig att Använda Den och Hantera Den på rätt sätt. Då kan man ha stor nytta av den. Men om den används på fel sätt, då kan det gå illa, det kan till och med bli farligt!


Marie Bosson Rydell
Joel - supertaggad
Idus förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789175775081
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Låter som en bra bok och bra att få insikt i hur det är att leva med en bokstavskombo.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.