tisdag 10 juli 2018

Falkens döttrar; släkten del 8 av Elvira Birgitta Holm


Falkens döttrar är ännu en intressant historisk roman i serien Släkten. Välskriven och informativ med starka och mångfacetterade karaktärer. Dock tycker jag inte att den lyfter på samma sätt som andra böcker i serien.

Det är sommar år 1296. Ylva sitter uppflugen i den stora linden på gården. Dit har hon flytt för att komma undan sin trolovades vrede och våld. Genom löven ser hon männen på gården fatta sina yxor för att hugga ner trädet. På andra sidan skogen bor hennes tvillingsyster Ingrid, hon som alltid är klok och lugn och vet råd. Hur ska Ingrid kunna hjälpa henne nu? Sedan händer något fasansfullt, och Ylva måste fly för livet. Bort från gården, bort från systern. Men systrarnas band är starkt, så starkt att det också gör dem svaga och sårbara ... Falkens döttrar är den åttonde fristående delen i Historiska Medias populära romanserie Släkten. Elvira Birgitta Holm har skrivit en nervkittlande historisk roman med högt tempo. Den handlar om två kvinnor som försöker hitta sin plats i en manlig värld av våld och maktstrider. 


Elvira Birgitta Holm
Falkens döttrar
Historiska media
via Storytel
ISBN: 9789175455594
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Det var rejält många delar i denna serie. Jag fick för mig att den skulle sträcka sig fram till nutid men det var kanske inte tanken?

    Kram

    SvaraRadera
  2. Znogge: jo, jag tror att det är tanken. Men serien håller fortfarande på och skrivs. Del tio är klar, men ännu ej utgiven. Spännande att se vart det tar vägen :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.