måndag 23 juli 2018

Drottningklockan av Elisabeth Öhman


Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva Drottningklockan Det är en underhållande detektivroman samtidigt som det är en relationsroman. Det hoppar lite fram och tillbaka och jag tycker att berättelsen pendlar upp och ner. Bitvis är den rapp och spännande för att sedan hamna i en uppförsbacke. Relationerna mellan de olika karaktärerna beskrivs (se nedan) som liggande i bakgrunden. Jag vill dock påstå att de tar över och det jag hade förväntat mig av boken införlivas inte riktigt. Relationerna mellan karaktärerna blir jag inte heller riktigt klok på. Snarare irriterad.

Under spektakulära former stjäls drottning Marie-Antoinettes magnifika fickur från ett museum i Jerusalem. Tjuven kommer undan och flyr utomlands där han håller sig undan och byter identitet. Men att ha ett värdefullt och välkänt stöldgods i sin ägo är farligt och han bestämmer sig för att låta någon annan gömma klockan tills tiden är inne att sälja den vidare.

Aron är en annorlunda kyrkogårdsvaktmästare som tack vare sitt brinnande intresse för klockor oväntat blir förvaltare till det stulna uret. Detta blir upptakten på en mångårig katt och råttalek mellan den undre världen och den intet ont anande urmakaren, som tas med på en fartfylld resa runt jorden.

I bakgrunden finns även ungdomskärleken Maggan och en okänd dotter som gör spionkarriär inom M16 i London. Kommer sanningen fram? Och kommer drottningens klocka att hitta hem?

Elisabeth Öhman
Drottningklockan
Bokförlaget SOL
recensionsexemplar
ISBN: 9789188611161
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. inte helt lätt att sälja sånt

  SvaraRadera
 2. Den borde ha potential men alla böcker når inte rätt höjd ändå.

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Bland det sämsta jag läst. Slutade efter 100 sidor. Första gången någonsin. I nivå med Kittyromanet och vi fem. Sorry men obegripligt att den getts ut.

  SvaraRadera
 4. Bland det sämsta jag läst. Slutade efter 100 sidor. Första gången någonsin. I nivå med Kittyromanet och vi fem. Sorry men obegripligt att den getts ut.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.