fredag 20 juli 2018

Den gyllene hårnålen av Maria Gustavsdotter


Jag tycker om historiska romaner och det är spännande att lära mer om kvinnornas liv. Den gyllene hårnålen är en informativ berättelse om senmedeltida hovmiljö, fylld av förbjuden kärlek och uppoffringar. Gustavsdotter är en mästare.

Hon var Gustav Vasas mest omsusade dotter. Nitton år gammal gjorde hon skandal genom det så kallade Vadstenabullret. Nu har författaren Maria Gustavsdotter inspirerats av Cecilia Vasas spännande levnadsöde.

Tio år gammal lämnas Märta Svantesdotter på Gripsholms slott för att uppfostras med de kungliga barnen. Hon räknas som oäkting, trots att de flesta vet vem hennes adlige far är. 

Det dröjer inte länge förrän Märta blir god vän med prinsessan Cecilia, men snart övergår vänskapen till något mer. Är det lek och nyfikenhet? Eller åtrå och kärlek?

Maria Gustavsdotter har gjort succé med sina historiska romaner. Nu kommer Den gyllene hårnålen, en roman inspirerad av Cecilia Vasas händelserika liv.Maria Gustavsdotter
Den gyllene hårnålen
Historiska media
Recensionsexemplar
ISBN:9789175454092
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. jag har fått smak på historiska böcker.

  SvaraRadera
 2. Jag är inte så förtjust i historiska romaner men denna låter riktigt intressant! Får med andra ord ge den en chans ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Alltid trevligt med verklighetsbaserade böcker - både i nu- och dåtid :-)

  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 4. Den här är jag väldigt nyfiken på!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.