torsdag 26 juli 2018

Alltid din dotter av Caroline Säfstrand


Jag har inte tidigare läst något av Säfstrand och stundtals kommer jag på mig själv att tro att Alltid din dotter är en del av en serie, eller åtminstone en fristående uppföljare. Det känns nämligen som om jag kastas rakt in i händelsen, som om jag missat något. Rakt igenom tar berättelsen lika snabba vändningar, men den är också varm och gripande. Alltid din dotter är en relationsroman mellan mor och dotter. En relation som "vi alla" kan veta kan skava, och skava rejält.

I det gula huset på åsen står Jill Bergstrands dörr ofta på vid gavel. Hit kan vem som helst komma, när som helst. Hon ställer upp, hjälper till och tar hand om allt och alla och begär aldrig något tillbaka. Livet går sin gilla gång tills en enträgen släktforskare dyker upp. Denne har information om Jills mor Miriam. Historien är så osannolik att Jill först avfärdar den, men släktforskaren ger sig inte, och en redan komplicerad relation mellan mor och dotter ställs på sin spets. Hur ska de förhålla sig till den händelse som ingen av dem någonsin pratar om?

Samtidigt sveper förändringens vindar genom Jills trygga tillvaro. När avståndet till tonårsdottern växer, en oroväckande nyhet sprids på jobbet och den tillfälliga grannen Lucas dyker upp, kan inte ens post-it-lapparna med visdomsord om lycka ändra det faktum att inget kommer att bli sig likt.

Alltid din dotter är en roman om tre kvinnors sökande efter svar, begravda hemligheter som flyter upp till ytan och hur svårt det faktiskt är att sluta fred med sitt förflutna.Caroline Säfstrand
Alltid din dotter
Massolot Förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789176795729
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. Att läsa böcker i fel ordning kan vara nog så förvirrande. Mamma hade Fågelströms Stockholmsserie i hyllan och den gav jag mig på i tonåren. Barn av sin stad lät helt klart som den första tyckte jag. När jag sen läste Mina drömmars stad så var det väldigt förvirrande att dom som var vuxna i "Barn-boken" var små där... :-D Sen dess har jag lärt mig att kolla årtalen på utgivningarna :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Jag har läst en bok av henne tidigare och denna har jag beställt. Men det låter inte som om det vore en uppföljare...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Inte kul när det blir i fel ordning.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Verkar till att vara en spännande bok!

  Kram

  SvaraRadera
 5. har inga problem med min mor eller dotter...

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.