onsdag 6 juni 2018

Vi är Sverige, vi är Sverige gul och blå


Idag firar jag Sveriges nationaldag genom att hissa en blågul bokflagga med enbart svenska författare.
 • Göteborgs historia som jag är så nyfiken på och verkligen vill läsa. Vi bor inte långt från storstaden och det är alltid intressant och roligt att lära känna sin närmaste hembygd ännu lite mer. Det är inte ofta jag besöker Göteborg. Jag är en lantis som till och med skyr mindre städer, men sist vi gjorde ett besök i storstan stannade jag till och läste en banderoll med kortfattad information om Göteborg genom tiderna. Det är bland annat många bränder som har förändrat stadsbilden. Väldigt intressant. Tänk om man kunde resa i tiden. Jag hade mycket hellre besökt Göteborg när staden fortfarande var liten.
 • Känner du Pippi Långstrump? Är kanske världens starkaste flicka och en stor förebild för många. "Det har jag aldrig provat så det kan jag säkert". Bara en sån sak!
 • Lånat silver och krossat glas. Den här boken vill jag också väldigt gärna läsa! Den är uppföljaren till Manglade dukar och vikta servetter som jag läste med stor behållning.
 • Livet enligt Sophie Manie. Så himla härlig. Jag ser så fram emot uppföljaren som jag med bestämdhet vet kommer ut 12 september. En viss undertecknad fyller nämligen år den dagen.
Vad händer då idag, denna nationaldag?
Så snart bebis har vaknat ska jag förbereda inför helgens konfirmation genom att baka småkakor och tårtbottnar. I övrigt håller jag på och benar upp en synopsis i tanken. Har jag tur blir det uppföljaren till min bok för unga vuxna som kommer ut nästa år.


4 kommentarer:

 1. Pippi och Emil är väl bland det svenskaste som finns inom banlitteraturen. Här blir väl inte så mycket firande för dagen känns lite avslagen tyvärr men det kommer kanske. Lycka till med tankarna kring uppföljaren!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Emil och pippi är väl svenskt om något är.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Vilket braigt bokfirande av Sveriges nationaldag :-) Här firades det dock inte ett smack. Likaså bra det, det räcker med att norrmännen yrar runt på stan den 17:e maj och irriterar spanjorerna ;-)

  SvaraRadera
 4. sett Göteborgs Historia, lite nyfiken på min stad ❤️

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.