lördag 30 juni 2018

Unga kvinnor av Louisa May Alcott


Jag hade inte tänkt hoppa på Vargnatts Klassiker-utmaning (en utmaning som går ut på att läsa en klassiker per månad i ett halvår). Men så såg jag att hon har läst Unga kvinnor, en bok som jag läste i min ungdom. Då med stor behållning. Plötsligt blev jag sugen på att vara med i utmaningen jag också och läste om den här boken i rasande fart. Den här gången med lite mer försiktig fascination. Jag tycker fortfarande mycket om den, men har kanske lite grann tagit steget bort från den här riktigt romantiska historiska romanen ...  ? Eller inte. Hur som helst var det trevlig läsning som jag rekommenderar. Dock, när jag ska välja ut mina klassiker till utmaningen inser jag att det finns så många jag vill läsa. Därför får Unga kvinnor vara en försmak av vad som komma skall, men den utgår från utmaningen. Ett inlägg om vilka böcker som får vara med kommer att dyka upp här snart. Var med du också!

Systrarna March växer upp i en pittoresk liten stad i 1860-talets USA. Det är den vackra och lite fåfänga Meg, pojkflickan Jo, känsliga Beth och romantiska Amy. Deras far är ute i kriget, familjen har ont om pengar och de får klara sig så gott de kan. Visst drömmer de om att bli rika och uppvaktade. Men som Jo säger: - Jag tror inte att fina unga damer har ett dugg roligare än vi, trots våra gamla klänningar och våra för små skor ...
Louisa May Alcott
Unga kvinnor
Bonnier Carsen
via Storytel
ISBN: 9789163888182
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Kul att den höll för din omläsning! :) Och kul att du hoppar på utmaningen!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.