lördag 23 juni 2018

Tempelbranden , släkten del 3 av Catharina Ingelman-Sundberg


Nu har jag riktigt kommit in i stafettserien Släkten och läser dem i rasande fart på löpande band. Jag älskar välskrivna historiska romaner. Del tre är hittills min favorit med bra driv och spänning, intressanta karaktärer och historia att lära. Just den här mellantiden mellan asatro och kristendom vet jag sedan tidigare inte så mycket om.

Ljudet av annalkande ryttare bryter tystnaden. Det är mitt i höstblotet och folket på den lilla gården anar inte vad som väntar. Tiderna är oroliga och mitt under festligheterna rider främmande män in på tunet med order om att omvända hedningarna till den nya läran. Den nye guden dyrkas redan i Sigtuna, Täby och Vallentuna, och nu ska även folket i trakterna kring Uppsala omvändas. Åsa blir ensamt vittne till vad som sker denna natt. Långt senare kommer minnesbilderna tillbaka till henne och hon ställs inför ett ödesdigert val. Samtidigt närmar sig slutstriden mellan det gamla och det nya. 

Tempelbranden utspelas i mitten av 1000-talet under den tid då Sveaväldet kristnas. Det är en tid då släkter slåss om makten med religionen som vapen, och då det gamla sättet att leva är på väg mot sin undergång. I norr är kvinnan fri och kan skilja sig. I den nya tron från Rom är kvinnan mannens egendom. 

Catharina Ingelman-Sundberg berättar en fascinerande historia, och än en gång lyckas hon skapa ett oförglömligt kvinnoporträtt av den starka och modiga Åsa som befinner sig i maktens centrum. Catharina Ingelman-Sundberg
Tempelbranden, släkten del 3
Historiska media
via Storytel
ISBN: 9789187263637
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Härligt när man fastnar för en serie så!

    Kram och god midsommardag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.