söndag 24 juni 2018

Söndagens smakbit: v. 25Jag har kommit lite drygt en tredjedel in i den här riktigt fina feelgood-pärlan och läser med stor behållning. Dock saknar jag den där tiden att bara kunna sjunka ner i favoritfåtöljen och försjunka i boken. Snart har vi visning och håller på att packa ner i flyttkartonger och städa i ordning. Dessutom har jag redigerat klart min debutroman nu. Nu väntar korrekturläsning och jag har börjat skriva på den fristående uppföljaren. Bebisen mår äntligen bättre, men det betyder också att det är full fart, så det är mycket som sliter och drar i mig, bort från den här pärlan till bok. Men mitt tips till dig är - läs den!

 Evie tog fram en karta och bredde ut den på sängen. Hon tittade på strecken som hon hade ritat och satte fingret på den plats där hon trodde att hon befann sig. Sedan drog hon fingertoppen till höger, och ännu längre till höger, medan hon mimade ortsnamnen för sig själv. Till slut bestämde hon sig för en prick. "Vart är det nu jag ska? Här är vi nu. Carcassonne", läste hon. "En muromgärdad stad. Massor av historia. I närheten av Lomoux. Det kommer säkert att passa mig fint. Det är dit jag ska åka. Jag vill inte veta av något mer att det här sexistiska, åldersdiskriminerande tramset. Simone de Beauvoir skulle inte ha låtit dem komma undan med det. Det är jag säker på. Jag ska allt visa dem." 

s. 159-160 ur Damen som köpte en buss och bara drog av Judy Leigh
Läs mer om boken här eller här

För fler smakbitar, kika här

18 kommentarer:

 1. nyfiken på denna, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Den där boken är jag lite nyfiken på. Titeln lockar :)

  SvaraRadera
 3. Oj! Mycket på gång där hos dig! Skönt att bebis mår bättre.

  Verkar vara en braig bok. Jag gillar Carcassonne, en supermysig stad dit vi kommit med båt via Canal du Midi två gånger :-)

  Ha en fin söndag - förhoppningsvis med mycket lästid :-)

  SvaraRadera
 4. Du har verkligen många järn i elden. Ha en bra söndag och tack för denna smakbit.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Förstår att tiden inte alltid finns när en liten är i huset men du hinner mycket. Boken ska jag beställa!

  kram

  SvaraRadera
 6. Den läste jag ganska nyligen och tyckte om den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Det var en okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Den här är jag nyfiken på. Låter som att du har fullt upp. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten, jag är lite nyfiken på den här.
  Flytt tar på krafterna, likaså städning för visning!

  SvaraRadera
 10. Det hørtes ut som du har det riktig så travelt. Flytting, bok og baby må være ganske mye på en gang, så det er imponerende at du får tid til å lese!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 11. Hej, inte min genre, jag får lite utslag av feel-good....epitetet gör nog att jag säkert missar många böcker jag skulle gillat. Lycka till med flytt och bebis och debutbok!

  SvaraRadera
 12. Jag förstår dig verkligen, det är svårt ibland att hitta tid till läsning.

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten och tipset. Hade inte hört talas om den tidigare, men den lockar.

  SvaraRadera
 14. Å, vad mycket som har hänt här hos dig. Debutroman! Vad spännande och vad glad jag blir för din skull. Detta kommer du väl att berätta mer om så man kan köpa din bok när den kommer ut?

  Ha det toppenfint. Kram

  SvaraRadera
 15. förstår inte hur du hinner allt! men det är ju roliga saker du sysslar med. tack för smakebiten! hade inte hört talas om den här boken tidigare.

  SvaraRadera
 16. Du slipper ha tråkigt i alla fall :) Feel good är inte min genre, men tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 17. Tack för smakbiten! Blir lite nyfiken på den boken. :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.