söndag 17 juni 2018

Söndagens smakbit v. 24


Just nu håller jag på och läser Holländarn av Birgitta Bergin. En bok som med sin ton och sitt innehåll skiljer sig rätt stort från hennes tidigare verk. Samtidigt är det en relationsroman, och där känner jag igen Bergin sen tidigare. Jag ska läsa några sidor till innan jag tar tag i mitt manus, redigeringsomgång tre. På agendan står även att skriva ett "om mig" som ska nå ut till press och web. Just nu känns det som det svåraste ...

"Allt var kaos. Inga förberedelser hade gjorts och det fanns enbart mat till soldaterna. Kriget gick mot sitt slut, nazisternas organisation hade kraschat, men trots det tycktes de fortfarande ha en tro på att de skulle segra. Fronten kom allt närmare och dagligen hördes bombplan på väg mot olika mål, vi hörde skottlossningar inte långt från oss och på kvällarna syntes ljusskenet från luftvärnspjäser i fjärran. Vi fick ingen information, men rykten spreds om att de allierade befann sig i närheten.

Senvintern hade oss i ett järngrepp och varje dag såg jag människor frysa ihjäl. Jag tvingade mig att röra mig så mycket som möjligt för att hålla kroppstemperaturen ovanför den kritiska nivån, men jag märkte hur jag blev mer långsam och fumlig av kylan".

s. 188 ur Holländarn av Birgitta Bergin
Du kan läsa mer om boken här och här

För fler smakbitar, kika här

14 kommentarer:

 1. Den har jag i min läsahög och tänkte läsa den ganska snart. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Har läst hennes Som ett brev på posten, den här låter som ett långt steg därifrån, men på ett bra sätt :)

  SvaraRadera
 3. Den här och en till av henne ligger i min läshög.

  SvaraRadera
 4. Jag har inte läst något av henne, men hennes böcker syns väldigt ofta i mitt flöde :)

  SvaraRadera
 5. Låter mycket intressant, genast upp på min lista seglar den, tack för smakbiten

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten! Den har jag börjat läsa. Vid eget val brukar jag normalt välja bort relationsromaner annars, men denna lär ju vara någon slags mix, så det skall nog gå bra. :)

  SvaraRadera
 7. Tack för den smakbiten :-)
  Kram Carin

  SvaraRadera
 8. Det kan være helt forferdelig vanskelig å skrive "om meg" synes jeg :-)
  Boken du leser hørtes interessant ut, så jeg skal skrive ned den. Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 9. har inte läst något av Birgitta Bergin. tack för smakebiten! spännande med en egen bok.

  SvaraRadera
 10. Den här boken tyckte jag mycket om. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Tack för en intressant smakbit. Är väldigt sugen på att läsa boken.

  SvaraRadera
 12. Känner till författaren men har inte läst, kanske skulle testa den här? Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Denne boken har jeg ikke hørt om, takk for smakebiten :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.