söndag 10 juni 2018

Söndagens smakbit: v. 23

Äntligen läser jag den här godbiten. En riktig feelgood-pralin som jag har sett fram emot länge. Men i vanlig ordning har läshögen varit enorm och dessutom brukar jag gilla att suga länge på en karamell. Det har varit bitterljuvt att snegla på den här boken, liggandes i högen - och sedan, nu äntligen, plocka upp den. Dock har jag inte haft så mycket effektiv lästid dessa dagar. I fredags ägnade jag stor del av dagen åt att förbereda inför lördagens konfirmation och ta emot långväga gäster. Och i går inföll sig så alltså själva konfirmationen. När den var över hamnade jag i en trötthög i soffan. När vi ätit middag började vi, tillsammans med några av barnen, titta på SVJ på Netflix och boken fick vila ... En pralin att njuta länge av, med andra ord!

"Kan det möjligtvis vara på det lilla viset att du ska få finfrämmande?", frågade hon. "Av ett fruntimmer, rent av?"
På senaste tiden hade Göte setts ett antal gånger på Konditori Hörnan med en bakelse framför sig och i sällskap med för samhället obekanta kvinnor. Enligt Maja berodde det på att han lagt upp sin profil på en dejtingsajt. Varför någon kvinna överhuvudtaget skulle svara på en kontaktannons som Göte skrivit var för Agnes en gåta. Inte för att hon brydde sig ifall Göte var ute på friarstråt, men att han - och andra med honom - helt öppet annonserade efter en livskamrat tyckte hon var märkligt. Varför så desperat skylta med sin ensamhet? Hade folk ingen stolthet längre?

s. 86 ur Gröna fingrar sökes av Annika Estassy
läs mer om boken här eller här

För fler smakbitar, kika här

12 kommentarer:

 1. Jag har en av hennes böcker oläst i hyllan (Croissants till frukost), är egentligen ganska nyfiken på henne, men än så länge har det inte blivit av.

  SvaraRadera
 2. Den är jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte mycket om boken som jag verkligen sträckläste!

  Kram och trevlig söndag!

  SvaraRadera
 4. Den var riktigt bra, jag lyssnade på den.

  SvaraRadera
 5. Den har jag läst och tyckte var bra. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 6. Så deilig å være ferdig med konfirmasjon! Enda mer deilig er det å endelig kunne ta fatt på en bok en har hatt lyst til å lese lenge. Jeg har også en enorm lesehaug, og det er ikke alltid så lett å bestemme hva jeg skal begynne på, men deilig når jeg får bestemt meg :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 7. den här har jag sett på många bloggar. börjar bli nyfiken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Den här boken gillade jag verkligen!

  SvaraRadera
 9. Sett den här på flera bloggar, blir mer och mer nyfiken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack, tack den verkar bra.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.