söndag 17 juni 2018

Sigrids hemlighet, släkten del 2 av Karin Wahlberg


Stafettserien Släkten fortsätter med Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg. Den här uppföljaren tycker jag mycket om och det känns som om historien får ett större djup. Det ska bli intressant att läsa vidare och se hur allt slutar. Vår historia är fascinerande.

Det är en vacker vårmorgon, ovanligt varm för årstiden, solen skiner och himlen är klarblå. Men luften vibrerar av oro. Sigrid vet inte vad det beror på, bara att det handlar om mor, som ligger i födslovåndor. Hennes plågade skrik har hörts hela natten och Sigrid hade blivit tillsagd att se efter sin lillebror. När Sigrid vaknar är han borta och trots att hon frågar både trälar och husfolk hittar hon honom ingenstans. Förtvivlan sliter i börstet och när Sigrid äntligen hör broderns röst bryr hon sig inte om att ljudet kommer från skogen, den mörka och farliga. I bara särk och utan något på fötterna springer hon genom snåren, bort från tryggheten på gården och in i skogen. Där hittar hon till slut brodern. Men det är också där Sigrid råkar ut för något, något fruktansvärt som hon aldrig berättar om. Händelsen förändrar hela Sigrids liv, men är för alltid hennes hemlighet. Sigrids hemlighet utspelar sig i början av 1000-talet i och omkring Sigtuna. I fokus står den tidlösa kärleken mellan föräldrar och barn, och den ständiga rädslan att förlora den man älskar. Boken är del två i Historiska Medias romanserie Släkten.Karin Wahlberg
Sigrids hemlighet
Historiska media
via Storytel
ISBN: 9789187031878
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Den låter verkligen inte fel alls och jag gillar konceptet att olika författare skriver var sin del. Den påminner lite om en faktabok som heter "Flickornas historia" där olika flickor blir huvudpersoner i respektive epok. Ett fokus som jag gillar!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Den här lät jättebra.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.