måndag 4 juni 2018

My life in books tag

1. Find a book for each of your initials.


Först en riktig hyllvärmare som jag verkligen måste ta mig i kragen för att läsa. Det är en historisk roman, så jag tror att jag kommer gilla den. Och sedan Systrarna, en skräckis som jag tyckte mycket om. Och ja, jag är så tråkig att jag har två S


2. Count your age along your bookshelf. What book is it?


37, så det blev Händig man sökes, fast eftersom jag tycker att det börjar närma sig min födelsedag tog jag även nästa, för att gardera mig.

3. Pick a book set in your country (or city).
4. Pick a book that represents a destination you'd love to travel to.


Champagne på Skånska utspelar sig i Sverige och till Det lilla bageriet skulle jag gärna vilja åka. Hela Storbritannien och Irland är en dröm att få uppleva.

5. Pick a book that's your favorite color.
6. Which book do you have the fondest memories of?


Svart och turkost i ett, vad kan bli bättre? Och så Eldflugornas sommar. Jag läste boken just som jag och Chris började umgås och ja, sen flyttade vi ihop, förlovade oss, gifte oss, fick fyra barn och ... 

7. Which book did you have the most difficulty reading?
8. Which book on your TBR will you feel the most accomplishment in finishing?


Jag fick och läste Karolinersviten när jag var 17 år. Idag, om jag skulle läsa om den, kanske jag skulle uppskatta den. Det är trots allt en historisk roman. Men då tyckte jag bara blaha om hela berättelsen. Och jag får lov att svara Slända i bärnsten återigen. Den har stått och värmt hyllan i så många år nu och det är en TJOCK bok med LITEN text. När (om) jag läser den kommer jag känna att jag har presterat något mycket stort.


2 kommentarer:

  1. Vilken rolig utmaning! :-)
    Det där med att räkna i bokhyllan till sin ålder, där skulle jag få gå flera varv i min "bokhylla" har bara några stackars böcker där nu. Dom flesta av typen "rymd-bilderböcker" ;-)

    SvaraRadera
  2. Vilken kul utmaning! Såg att det blev en hel del bekanta böcker :D

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.