måndag 25 juni 2018

Mord i Falkenberg: Strandhotellet, del 4 av Christina Olséni och Micke HansenStrandhotellet är en feelgooddeckare på samma gång som det är en underhållningsroman om den äldre generationen som är lite "fulla i fasen". Jag brukar inte tycka om när det sker mord eller andra hemskheter i litteraturen och det gör jag inte nu heller. Ändå läser jag med stor behållning och har en mysig stund tillsammans med Egon och de andra charmörerna.

Egon, 85 år och singel, upplever sitt livs mest omtumlande sommar. När han och de övriga i pensionärsgänget ger sig ut i Ragnars nyinköpta segelbåt går det inte helt enligt plan. Ombord hittar de nämligen båtens tidigare ägare, Gustav Sparre, död. Utan att tänka på konsekvenserna bestämmer sig Egon och Ragnar för att slänga honom överbord, men olyckligtvis fastnar kroppen i en tamp. Det blir stor uppståndelse i Skanörs hamn när båten anlöper med Gustav Sparre i släptåg. Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser har fått ett komplicerat spaningsmord på halsen. När det kort där på inträffar ytterligare ett dödsfall i hamnen, riktas pressens blickar mot den idylliska badorten i söder.

Samtidigt som kraven på poliserna ökar, bestämmer sig Egon för att testa nätdejting. Under signaturen En charmör från Skanör kastar han sig huvudstupa in i dejtingens förtrollade värld. Det slutar i total katastrof.

Christina Olséni och
Micke Hansen
Standhotellet
Bokfabriken
recensionsexemplar
ISBN: 9789176295885
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

  1. Tror jag skippar den boken... :-)

    Ha en härlig start på veckan!

    SvaraRadera
  2. Den lät faktiskt lite intressant men tveksamt om jag tar tag i den. Så mycket böcker, så lite tid alltså!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.