måndag 11 juni 2018

Livet börjar när du inser att du bara har ett av Raphaëlle GiordanoÅh, den här boken älskade jag. Den var så fin och insiktsfull och hade ett lite oväntat slut som jag gillade. Feelgood som är platt och klyschig går bort, men när allt tar en oväntad vändning och spetsas till läser jag med stor behållning. Det här är en riktigt tankeväckande bok med må-bra-krydda. Speciellt för dig som kanske bara har klampat på i ekorrhjulet och liksom jag, har varit utbränd ett par, tre tillfällen. Livet är värt mer än så. Du är värd mer än så och den här boken lägger sig som ett ömt plåster. Mm ... riktigt mysig.

 En underhållande och inspirerande roman för alla som behöver stanna upp och hitta tillbaka till glädje och tacksamhet. Genom att följa Camille på hennes resa får vi läsare också verktyg till att förändra våra egna liv.
Camille har ett bra arbete och en fin familj, men trots att hennes liv utåt sett är lyckat är hon inte lycklig. En regnig eftermiddag, på väg hem från jobbet, kör honi diket utanför Paris. En man kommer till hennes undsättning. Han presenterar sig som Claude Duponel. Det är något med honom som får Camille att öppna sig. Claude, som arbetar med att hjälpa människor som tappat fotfästet, kan ställa en diagnos och menar att Camille lider av rutinsjuka. Det är en själslig åkomma och kännetecknas av kronisk, oförklarlig dysterhet, förlust av energi och problem med relationer. Han erbjuder sig att hjälpa henne att återupptäcka livsglädjen.
Mötet med Claude blir början på ett omvälvande äventyr. Hon inleder en process för att rensa upp i sin fysiska och mentala miljö och genom kreativa och ibland svåra utmaningar lär sig Camille att erövra sina innersta drömmar och se livet i ett nytt ljus. Raphaëlle Giordano
Livet börjar när du inser att du bara har ett
Brombergs
via Storytel
ISBN: 9789173379137
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter som en bra bok! När vi tyckte att vi hade fastnat i ekorrhjulet så valde vi att flytta till Spanien för att göra nåt annat. Ett beslut som vi aldrig har ångrat. Resonerade som så att om det inte skulle vara bra, då får vi väl flytta tillbaks igen. Eller nån annanstans. Beslutet var självklart betydligt lättare då vi inte har några barn.

    Ha en härlig start på veckan! :-)

    SvaraRadera
  2. Intressant att läsa ditt omdöme om boken. Jag läste precis om den i en annan blogg och den skribenten var betydligt mer njugg i sin uppfattning och upplevelse av boken. Men det är självklart helt naturligt. Själv valde jag bort den när jag beställde pockets inför resan men nu får jag kanske tänka ett varv till.

    Kram och ha en bra måndag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.