söndag 10 juni 2018

I huvudet på Miss Lyckad av Veronica Linarfve


I huvudet på Miss Lyckad är en hyfsat trevlig läsning för stunden, men är tyvärr alldeles för förutsägbar och fast i gamla plattityder. Jag har så många gånger förr läst om en huvudperson som arbetar på en tidning och har en arbetsgivare med hjärta av stål. Jag tycker dessutom att Louise Locke, 36 år och 3-barnsmamma, är blåögd och naiv. Jag får inte alls grepp om henne. Hon är utbränd, men de känslorna beskrivs inte. Inte heller hennes panik när hon misstänker att hennes man har en älskarinna. Det mesta är bara platt. Tyvärr.

❝ Man försöker vara lyckad. Drömmer om att göra karriär. Samtidigt som man vill vara en superbra mamma och en perfekt sambo. Man fantiserar om ett frieri. Har man levt tillsammans med världens finaste man i sju år känns det naturligt att vilja stadga sig på riktigt. Särskilt när han är en attraktiv läkare som bara blir snyggare för varje år. Själv utvecklas man åt motsatt håll väljer praktiska mjukisklänningar och har håret i hästsvans och släpar runt på en gammal skötväska med stora fickor istället för något avskalat elegant med snitsiga gulddetaljer. 
Louise har fullt upp på jobbet där hon arbetar som redaktör på ett resemagasin. Hon känner sig redo för nästa karriärsteg. När chefen Manilla ger henne allt större ansvar växer hoppet. Louise tar flera egna initiativ och gör saker som hon tror att chefen ska uppskatta. Men tyvärr verkar Manilla inte alls gilla Louise kreativa upptåg och allt blir bara mer och mer komplicerat. Frågan är vad Manilla egentligen håller på med? 
Louise pendlar från redaktionen i stan hem till villan i Åkersberga. Hämtar barnen på förskolan, inser att kylskåpet är tomt och smyger till McDonald s. Igen. 
Det är i det här läget som Louise längtar efter att få krypa tätt intill sin älskade Johan och höra honom viska att hon inte är helt misslyckad. 
Men istället dyker det upp märkliga sms på hans mobil och när Johan byter lösenord på telefonen förstår Louise att detta inte kan sluta lyckligt. Eller? 

Veronica Linarfve
I huvudet på Miss Lyckad
Lind Co
via Storytel
ISBN: 9789177793328
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. kompisen pratade om denna idag, blir nyfiken.

    SvaraRadera
  2. Författaren till den boken kom till Norrtälje i helgen för att prata om den. Vi var bara fem stycken som kom den varma dagen då andra säkert hellre var på stranden, så det blev ett intressant samtal. Annika Estassy var också där, och det var intressant att höra om författarnas olika erfarenheter. Jag köpte boken och skrev ett inlägg i bloggen med bilder från författarträffen, men jag får se om jag kommer att läsa. Jag bläddrade litet i den, och insåg att det du skriver stämmer med min uppfattning. Hon är hur som helst lovad att få ge ut en uppföljare och hon skriver redan på den tredje delen i serien.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.