torsdag 21 juni 2018

Holländarn av Birgitta BerginHolländarn är en stark och gripande sann historia. Till en början hade jag svårt att komma in i berättelsen som tycktes mig lite uppstyltad men en bit in inser jag att Bergin har tagit sitt författarskap till ännu en höjd. Hon har skildrat en dysfunktionell familjerelation så levande att jag bitvis mår illa av igenkännande när jag läser. Klockrent!

Karins tillvaro rasar samman när hennes pappa dör och hon inser att lögner och hemligheter är orsaken till hennes kärlekslösa barndom. Hennes länge förträngda minnen bildar plötsligt en ny sanning. Nu måste Karin ta reda på vem som är hennes riktiga far - för att inte gå sönder.

Det blir början på en resa där Karins sökande leder långt tillbaka i tiden, till nazismens fasansfulla terror och till 1960-talets Halmstad. Varför lämnade hennes pappa familjen? Varför förbjöds Karin att berätta vissa saker för sin lillebror? Och vad är det egentligen för hemlighet som hennes mamma bär på?

Holländarn är ett familjedrama som sträcker sig över tre tidsperioder. Djupa familjehemligheter, skuld, passion, svek och kärlek avlöser varandra i denna välskrivna roman, baserad på en sann historia.Birgitta Bergin
Holländarn - roman baserad på en sann historia
Bokfabriken
recensionsexemplar
ISBN: 9789176296141
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Den tackar jag för och gör en notering om. Börjar bli ont om böcker här hemma så jag behöver fylla på lagret.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Låter mycket bra.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Låter intressant, men en anings tungt också.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.