torsdag 14 juni 2018

Häxan och liljan - tidsväktarna - av Leif Jacobsen och Mats Lerneby


Historieälskare som jag är tycker jag mycket om Häxan och liljan. Den är spännande, fartfylld och intressant. En stor behållning är att läsaren, liksom en av huvudpersonerna, tvillingen Max, liksom lär sig av bara farten. Något som för övrigt gäller det mesta man läser, men här blir det extra tydligt. Jag ser mycket fram emot uppföljaren i serien Tidsväktarna.

 Tidsväktarna – Häxan och liljan är en spännande ungdomsroman där tvillingarna Max och Marie söker efter den försvunna Amanda. De upptäcker att de kan resa i tiden och hamnar i 1500-talets Florens. Snabbt inser de att tidsresan bara är början på någonting större som de inte riktigt förstår. Berättelsen kombinerar historiska platser och personer med action och dramatiska tidsvändningar för att de ska kunna möta alla motgångar och lösa problemen som dyker upp. Under äventyrets gång förstår de att resan till Florens bara är en pusselbit av många som de måste hitta och som ligger gömda i världshistorien. 
Häxan och liljan är del ett i serien om Tidsväktarna och har ett högt tempo, historiskt trovärdiga beskrivningar och spännande möten med bland andra Leonardo da Vinci och Machiavelli i ett medeltida Florens. Storyn är både klassisk och nyskapande på samma gång, och står med ena foten i mänsklighetens kulturhistoria och den andra i science fiction-traditionen. Leif Jacobsen och Mats Lerneby
Häxan och liljan - tidsväktarna
Hoi förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789176970614
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Låter som en "matnyttig" serie som är på gång där :-)

    Ha en finfin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.