onsdag 20 juni 2018

Hälsorevolutionen av Maria BoreliusDet här är en riktigt intressant läsning som jag har varit nyfiken på att ta del av en tid nu. Borelius beskriver på ett målande och lärorikt sätt hur man med förhållandevis enkla medel kan förändra sin livsstil till det bättre. Nu är det dags att kavla upp ärmarna och ta steget ännu längre. Men skynda långsamt. "Klokt och långsamt. De som springer fort ramlar lätt." William Shakespeare. Dock hade jag gärna sett att boken innehöll ännu fler recept och to do för att nå hela vägen. Nu ligger mycket av fokuset på Borelius egen resa, vilket kan vara nog så intressant och inspirerande att läsa om, men ... lite fler matnyttiga recept, tips och råd hade jag inte tackat nej till.

Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist, författare och entreprenör, var 52 år när hon började känna sig gammal, trött, sliten och plufsig. Hon hade ryggont och klimakteriebesvär och upplevde en allmän känsla av livet snart var slut. Varför? frågade hon sig. Det blev början på en fyra år lång resa där hon genom en slump upptäckte en helt ny livsstil den antiinflammatoriska. Som en detektiv började hon gräva efter ny kunskap, och hon reste jorden runt för att lägga ett pussel av den information hon fick från ledande forskare, gurus och fitnessspecialister på den vetenskapliga frontlinjen. Det handlade om mat och träning men också om känslor, solnedgångar, långlevnadssekter och urgamla indiska hälsokurer. Ny forskning visar att inflammation får kroppen att åldras i förtid, men också ökar risken för flera av våra stora folksjukdomar. Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk men också gör dig mer harmonisk och lycklig. Utan uppblåst mage och ständiga humörsvängningar. Boken är lika spännande som användbar, med en rad enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya, gladare liv.


Maria Borelius
Hälsorevolutionen - vägen till en antiinflammatorisk livsstil
HarperLife
recensionsexemplar
ISBN: 9789150930863
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Den där lät bra.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Det låter som en intressant bok men jag förstår att du hade uppskattat fler konkreta råd. Men kanske kan hennes resa inspirera indirekt!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag hör nog till dom som blundar och hoppas att allt ska gå över... ;-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.