lördag 16 juni 2018

Gröna fingrar sökes av Annika Estassy


Den här boken har jag länge sett fram emot att läsa och när jag väl satte mig ner med den blev jag inte besviken. Jag har tidigare läst böcker av Estassy, och visste vad jag kunde vänta mig gällande tonen i språket. Det är en härlig relationsroman om svek och vänskap, om inre styrka och mod att förändra livet. En riktigt stark feelgood!

Det är sommar i Måneby, Agnes favoritårstid. Men i år är inget sig likt. Sjukdomen har slagit klorna i Agnes så hon orkar inte sköta sin älskade koloniträdgård längre. Dessutom har hon i ett svagt ögonblick lovat sin granne att ta hand om hans kakadua medan han reser jorden runt. Vad ska hon göra?

Många mil söderut, utanför Stockholm bor Leyla med sin man Johan och deras sexårige son Hugo. Efter att Johan gått över gränsen i ett av sina raseriutbrott bestämmer sig Leyla för att fly bort någonstans med Hugo. Hon svarar på en annons för en kolonistuga som uthyres mot omvårdnad och skötsel och hamnar i Måneby. De efterföljande veckorna blir den återhämtning som Leyla längtat efter, trots att hon vet att hon inte kan hålla sig undan för evigt. Går hennes äktenskap att rädda? Vill hon ens det?

Även Agnes har livsavgörande beslut att fatta, men av ett helt annat slag. Gröna fingrar sökes är en berättelse om utsatthet men också om kvinnors vänskap levnadsvisdom och en trädgårds läkande kraft.


Annika Estassy
Gröna fingrar sökes
Nordstedts förlag
recensionsexemplar
ISBN: 9789113081281
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Jag bara älskar det där omslaget som jag sett både lite här och lite där :-)

  Ha en finfin lördag!

  SvaraRadera
 2. Jag har läst mycket gott om den här boken nu så ska bli kul att läsa den!

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte mycket om den. Feelgood men med en allvarlig underton på att par plan.

  Kram och ha en härlig lördag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.