fredag 22 juni 2018

Glutenfri gräddtårta

Ja, jag vet. Det här är en litteraturblogg, men jag ville in och önska glad midsommar och tänkte samtidigt passa på att dela med mig av mitt bästa glutenfria tårtrecept. I alla fall när det kommer till en riktigt god gräddtårta. Precis en sådan som bör finnas på ett midsommarbord.


Ingredienser
4 ägg
1,5 dl socker
1 dl glutenfri mjölmix
1 dl potatismjöl
2 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker länge, så att det blir riktigt luftigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggblandningen. Vänd försiktigt ner och häll i en form med löstagbar kant. Smord och strödd med potatismjöl. Grädda i 175 grader i 35 minuter.

Skär till tre bottnar.

Fyllning 1
2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd

Fyllning 2
Sylt

Täck med vaniljkräm och dekorera med  2 dl vispgrädde, 150 g riven vit choklad och smultron eller jordgubbar eller blåbär eller vinbär eller ... 

4 kommentarer:

  1. Den lät mycket god, tack och glad midsommar till dig med.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Den lät inte dum alls!

    Kram och glad midsommar :D

    SvaraRadera
  3. Låter smarrigt, men bakning är liksom inte min grej... :-)

    Ha en fortsatt fin midsommarhelg!

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.