fredag 22 juni 2018

Ester Tagg och den flygande holländaren


Ester Tagg och den flygande holländaren är en riktigt spännande och välskriven berättelse för 9-12-åringar. Dessutom älskar jag de skickligt gjorda illustrationerna. Karaktärerna är starka. Ester Tagg är modig, kaptenen är en kvinna med Stålhjärta, Bess är surmulen och misstänksam och England, kocken, är listig och snäll. Honom tyr sig Ester till när hon lyckas smita ombord på den flygande holländaren. Jag ser redan fram emot del två i serien om den modiga Ester Tagg.

Genom eld och genom vatten
Vänta till den mörka natten
Djupt under jord har Svartskägg gömt skatten

Allting börjar den dag då barnhemsflickan Ester Tagg ser en bild av ett flygande piratskepp i tidningen. Under bilden står det att skeppet Den flygande holländaren ska lägga till vid stadens torg, så att den ökända piratkaptenen Beryll Stålhjärta kan förse sig med mat och förnödenheter innan hon ger sig av för att leta efter Svartskäggs legendariska skatt.

Det enda som Ester har kvar efter sina föräldrar är något som Ester tror är en skattkarta. Nu ser hon att skeppet i tidningen är identiskt med det skepp som finns på hennes karta. Kan det vara så att hennes föräldrar finns på Den flygande holländaren? Kosta vad det kosta vill, Ester måste ta sig till skeppet även om det innebär att hon tvingas rymma från Silverskedens barnhem.

Linn Åslund (text)
Rebecka Helmersson (bild)
Ester Tagg och den flygande holländaren
Rabén och Sjögren
recensionsexemplar
ISBN: 9789129702705
Finns hos Adlibris och Bokus

5 kommentarer:

 1. Ha nu en riktigt fin - och förhoppningsvis solig - midsommarafton! :-)

  SvaraRadera
 2. Hade jag varit i den åldern hade jag garanterat gillat boken.Spänning och skattkartor är verkligen ett säkert kort :D

  Kram och glad midsommar!

  SvaraRadera
 3. Låter som en trevlig bok, kul med skattkartor!

  SvaraRadera
 4. Glad Midsommar.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.