fredag 29 juni 2018

Damen som köpte en buss och bara drog av Judy Leigh


Det här är verkligen en fin bok med djup och känsla. Inledningsvis tycker jag att den påminner lite om Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, men berättelsen får ett större djup bortom det humoristiska ju längre in jag läser. Den svenska titeln dock, tycker jag är en aning missvisande, då det finns två parallellhistorier. Dels handlar det om Eve Gallagher som ångrar sitt hastiga beslut att flytta till ett äldreboende sedan hennes make dött. Dels handlar det om hennes son Brendan och hans fru Maura som får ta lika stor plats som den äldre damen.

Livet börjar vid 75
Evelyn "Evie" Gallagher ångrar den hastiga flytten till äldreboendet i Dublin. Hon är visserligen sjuttiofem och nybliven änka, men långt ifrån död. Så en morgon, medan hela hemmet sover, kliver Evelyn ut genom porten för att aldrig återvända.
Hon ger sig av på en roadtrip som kommer att ta henne via Liverpool till Bretagne, där hon köper en campingbuss och påbörjar sitt livs äventyr. Men det är inte alla som tycker att stora äventyr är passande för en dam i Evelyns ålder, allra minst hennes son Brendan och hans fru Maura. Tillsammans ger de sig av för att leta efter Evelyn. Och när de till slut hittar henne få de en chock. För medan Brendan och Maura verkar ha gett upp hoppet om kärleken har Evelyn definitivt inte det. Livet har bara börjat.
***
JUDY LEIGH lämnade ett långt yrkesliv som teaterlärare för att ta en universitetsexamen i kreativt skrivande 2015. Hon har sedan dess blivit publicerad i en rad brittiska tidskrifter. Damen som köpte en buss och bara drog är hennes prisade debutroman.

Judy Leigh
Damen som köpte en buss och bara drog
HarperCollins Nordic
recensionsexemplar
ISBN: 9789150932492
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. som min farmor då, men hon tog häst och kärra, borta fjorton dagar, ingen visste nåt... men det skulle jag också gjort om jag haft tolv bar...

  SvaraRadera
 2. Massvis av böcker går det åt nu!!
  Det här är en typ av bok jag inte köper för att titeln inte tilltalar mig, vet inte riktigt varför....

  Hoppas du har en fin sommar!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Den boken är jag sugen på att läsa :-)

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.