lördag 9 juni 2018

Charlotte Hassel av Frida SkybäckCharlotte Hassel är Frida Skybäcks debutroman och den fjärde av författaren som jag läser. Debutromanen tillhör inte mina favoriter, men av erfarenhet vet jag att författarskapet växer i styrka. Hittills tycker jag bäst om hennes serie Norrsken och Polarnatt, där del tre snart kommer ut. Charlotte Hassel ger ändå trevlig läsning för stunden.

Charlotte Hassel är hemligt förlovad med den unge adelsmannen Axel Gyllenstierna. En natt tvingas hon dock fly och lämna landet under dramatiska omständigheter och de unga tu skiljs åt. Först tretton år senare, 1771, ses de igen på en bal på Stockholms slott. Charlotte, som numer är bosatt på ett gods i England, har nåtts av ett oroväckande bud och motvilligt återvänt till Sverige. Väl där får hon återigen bekanta sig med de människor hon en gång lämnat.

För Axel, som inte har kunnat glömma deras kärlek, ger det oväntade mötet upphov till en rad frågor. Mötet är lika plågsamt för Charlotte som långsamt inser vad hon har gått miste om.

Från sitt nya hemland, England, har Charlotte på avstånd kunnat följa hur hennes familjs liv har slagits till spillror även om brevkontakten varit sparsam.

Vid sidan om pågår en maktkamp i Sverige då kung Adolf Fredrik avlidit och kronprins Gustav befinner sig i Paris. Charlotte beslutar sig för att försöka hjälpa sin familj att återfå Hasselgården men upptäcker snart att det finns starka makter i Stockholms societet som motarbetar henne.Frida Skybäck
Charlotte Hassel
Frank förlag
via Storytel
ISBN: 9789187059391 
Finns hos Bokus

2 kommentarer:

  1. Ditt betyg gör nog att jag skippar den boken...

    Ha en härlig lördag!

    SvaraRadera
  2. Lät ju sisådär.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.