fredag 15 juni 2018

Blandat blod, släkten del 1 av Katarina Mazetti


Jag fick tipset av en kollega att läsa romanserien Släkten. Böcker som sträcker sig från vikingatiden till vår tids dagar. Katarina Mazetti tar täten med Blandat blod och en av mina favoritförfattare, Karin Wahlberg tar vid med Sigrids hemlighet. Spännande, inte minst för att varje bok i serien är skriven av en ny författare, men också för jag inser att fler favoritförfattare väntar i serien. Inledningen tycker jag dock är en aning ljum, utan att på något sätt vara dålig, verkligen inte. För stunden är läsningen både trevlig och intressant, men berättelsen lämnar inga djupare avtryck hos mig. Dock kommer jag med bestämdhet att fortsätta att läsa. Historiska romaner är något jag läser med stor behållning.

En bitande kall vinternatt försvinner Alfdis utan förklaring. Stormen tjuter runt knuten när hon stänger dörren bakom sig. Kvar hemma på gården på Möckelön väntar maken Säbjörn och de två små sönerna, Svarte och Kåre. Alfdis är som uppslukad av jorden och ingen vet vart hon har tagit vägen. Mysteriet med moderns försvinnande vilar som en förbannelse över gården.

Bröderna växer upp med sin far, som ägnar sitt liv åt skeppsbyggandets konst, och mostern Arnlög, en beryktad völva som kan tala med fåglar. Bröderna har svårt att hålla sams och har båda oro i sinnet. De söker äventyret och lockas av plundringståg och handelsfärder över haven. Den äldste brodern Svarte riktar sina blickar mot rusernas rike i öst.

På en marknad i Könugård möter Svarte den vackra sidenhandlardottern Milka. Hon och hennes bror är utblottade och ser ingen annan utväg än att följa de resliga handelsmännen tillbaka till Norden. Vad framtiden har i sitt sköte kan hon inte i sin vildaste fantasi föreställa sig

Blandat blod är en oförglömlig släktsaga om egensinnig kärlek och gåtfulla försvinnanden. Mustiga personskildringar av trollkunniga kvinnor och trotsiga trälar för läsaren tillbaka till en av de mest mytomspunna perioderna i svensk historia, vikingatiden.Katarina Mazetti
Blandat blod
Historiska media
via Storytel
ISBN: 9789185873692
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Ett kul och lite annorlunda koncept minst sagt :D

    Kram

    SvaraRadera
  2. Sånt här gillar jag.
    Kram Carin

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.