tisdag 1 maj 2018

veckans topplista v. 18: arbetarlitteratur

Idag, 1 maj, fokuserar veckans topplista på arbetarlitteratur. För mig blev det en liten nöt att knäcka eftersom jag inte helt och hållet ville fokusera på de mer självklara klassikerna utan verkligen hitta något annat. Nu blev det istället någonstans mittemellan. 


 1. Rapport från en skurhink av Maja Ekelöf vet jag att jag har haft i min bokhylla, men no longer. Jag antar att boken försvann i någon flytt utan att jag hann läsa den. Men nu är jag nyfiken på den här skildringen av 1960-talet.
 2. Svinalängorna av Susanna Alakoski har jag läst. Den tyckte jag om.
 3. Brobryggarna av Jan Guillou har jag läst halva. Guillous sätt att skriva är inte riktigt min tekopp så det tog stopp, även om historien i sig är intressant.
 4. Ett jävla solsken av Fatima Bremmer har jag inte läst, men vill gärna göra så ...
 5. Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström ... ja, så kom den då tillslut. Den mer självklara klassikern. Men jag kunde inte låta bli. Tyckte mycket om serien när jag läste i min unga ungdom. 


13 kommentarer:

 1. "Mina drömmars stad" är verkligen en av mina favoritserier när det gäller svenska författare. Jag har läst böckerna ett par gånger och tycker att de ger en fantastisk skildring av levnadsvillkoren i Stockholm på den tiden. Tror att jag kommer att läsa om dem fler gånger.

  Kram och fin 1:a maj!

  SvaraRadera
 2. Boken om Ester Blenda Nordström är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 3. Jan Guillous serie vill jag läsa och även Ett jävla solsken, man ska bara hinna med också

  SvaraRadera
 4. Svinalängorna har jag bara sett som film, till och med som sådan var den bra.

  SvaraRadera
 5. Brobyggarna är den enda jag inte läst. och Bremmer. står i kön

  SvaraRadera
 6. Svinalängorna har jag sett på film och den var bra.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 7. Rapport från en skurhink har jag inte läst. Och inte Ett jävla solsken, den har jag bara hört gott om, måste läsa....

  SvaraRadera
 8. Så fort "Ett jävla solsken" finns i pocket ska jag slänga mig över den!

  SvaraRadera
 9. Jag gillade Brobyggarna! Har läst en annan bok om just den perioden i norsk historia också.

  SvaraRadera
 10. bra lista, bara sett filmatiseringar

  SvaraRadera
 11. Länge varit nyfiken på Rapport från en skurhink, och så bra att du tyckte om Svinalängorna, vill försöka läsa den också någon gång. Brobyggarna var rätt jobbig även om den säkert var intressant, men inte i min smak heller.

  SvaraRadera
 12. Brobyggarna och Mina drömmars stad är så otroligt bra.

  SvaraRadera
 13. Svinalängorna finns å min lista också!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.