fredag 11 maj 2018

veckans helgfråga v. 19

Den här veckan lyder helgfrågan:
Vilken är din roligaste bok?
Jag tycker överlag att det är svårt att slå an på den känslan, just genom litteratur. Böcker som fokuserar på att vara roliga upplever jag ofta som krystade och det är oerhört sällan jag skrattar åt något när jag läser. Så sällan att jag inte kan komma på en enda bok som har fått mig att skratta eller ens fnissa till.

Men böcker som är trevliga, lättsamma, tokiga ...Vad ska du hitta på under långhelgen?
Det blir en konstig långhelg för oss. Äldsta dottern är i Berlin med konfirmandgänget, äldsta sonen är på scoutläger och mannen har jobbat natten till idag. Men nu ska vi ut en kort sväng med husvagnen. Vi kan dock bara stanna till lördag eftersom sonen ska hämtas hem från lägret tidig söndag morgon. Nåja.

16 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hannele: inte barnfritt, men halva skaran. Yngsta dottern och yngste sonen är med oss :)

   Radera
 2. Det blir en annorlunda helg för er! Vi har sonen på besök och alltså inte barnfritt som vanligt men det uppskattas. Roliga böcker ja, då säger jag tveklöst serien "Mord i Falsterbo"! även "Bridget Jones dagbok" hade sina poänger!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag minns att jag skrattade högt och rakt ut när jag lyssnade på nån bok med kåserier av Herman Lindqvist. Jag körde moppe till jobbet och hade bara en liten öronpropp i (ville liksom höra lite av trafiken också). Stod vid ett övergångsställe med en massa andra fotgängare och väntade på grönt (man får köra moppe på cykelbanor). Det blev nåt roligt och jag skrattade som sagt rakt ut. Alla tittade konstigt på mig, såg väl inte sladden som gick in under hjälmen. Inte kanske den vanligaste synen att se en tant på moped som garvar åt till synes ingenting :-D

  Ha en härlig tur i husvagnen!

  SvaraRadera
 4. Instämmer, det är sällan böcker som vill vara roliga lyckas med det.

  SvaraRadera
 5. Ha en skön o bra sväng med husvagnen.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 6. Humor är svårt, så individuellt, böcker som klassas som roliga är många gånger inte det.

  SvaraRadera
 7. Ja, det är inte ofta "roliga" böcker är roliga. Inte för alla i alla fall.

  SvaraRadera
 8. Böcker som anses vara roliga är sällan det. Oftast skrattar jag åt samma saker jag alltid skrattar åt.

  SvaraRadera
 9. Jag läste en bok av Sophie Kinsella jag tyckte var rolig, The undomestic goddess hette den. Jag har inte läst den här tror jag.

  SvaraRadera
 10. Böcker som säger sig vara roliga kan bli rätt jobbiga i längden. Hoppas på bra väder hos dig.

  SvaraRadera
 11. Alla skrattar definitivt inte åt samma saker. Kinsella är lättsam.

  SvaraRadera
 12. Sällan en bok är så rolig så man skrattar, men humoristiskt roande och lättsamma böcker har man fler exempel på. Tack för dina tips! :)

  SvaraRadera
 13. Kinsellas böcker gillar jag. Den andra författaren har jag aldrig hört talas om tidigare.

  SvaraRadera
 14. Tack för tipset börjar gilla feelgood mer och mer.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.